2021.05.07., péntek - GizellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Negyven éves a Népköz

2018. november 18. vasárnap, 17:56
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az anno egyre terjeszkedő „KISZ” lakótelepen, későbbi nevén a Kertvárosban, a növekvő gyereklétszám miatt igény volt új oktatási intézmény létrehozására. Az egykori kukoricaföldön épült az 1978. november 3-án átadott Népköztársaság Úti Általános Iskola, diák szlengben a „Népköz”, a majdani Eötvös, illetve kertvárosi székhelyiskola. A 40 éves múltra ünnepi műsorral emlékeztek az iskola jelenlegi és korábbi pedagógusai, igazgatói, diákjai.

Kollégák sokasága töltötte meg az iskola aulájában berendezett nézőteret. Meghatott összepillantások, ölelések, „régen láttalak”-ok. S ezen rövid, de mélyreható tekintetekben, félszavakban, minden benne volt, ami a fejekben és szívekben kavarogott, és nehéz lenne megfogalmazni.

Jubileumi ünnepség az Eötvös-iskolában

Múltidéző műsorral is készültek

1978-2018 között népes pedagógus gárda és még sokkal népesebb diáksereg számára szólt ezen falak között a csengő. Több tanuló szülőként, pedagógusként tért vissza sok év után újra ebbe az iskolába. Így például az est háziasszonya, Tompos-Horváth Ildikó tanítónő is, aki rövid személyes visszatekintést is tett a konferálás előtt. Elmondta, 40 éves kor után az ember életében eljön a tapasztalatok hasznosításának kora, még inkább így van ez egy iskola életében. Visszatekintve bár rémlik, nem a tárgyi feltételek jönnek elő az emlékekből, hanem a tanári kar személyiségei.

Sokan gyűltek össze az évfordulóra

Az ünnepi műsor több blokkból tevődött össze. Így a nyitány korszak úttörő életét, az orosz órákat is felvillantva. Majd a névadóról, Eötvös Józsefről is megemlékeztek, akinek nevét 1990-től viseli az 1982-től külön alsó tagozatos szárnnyal kibővült oktatási intézmény. Végül az iskolában folyó kulturális és hagyományőrző tevékenységből szemezgetve álltak színpadra a tanulók, illetve ajándékként néhány öreg diák.

Hanzséros Alajos igazgató mondott beszédet

Ünnepi köszöntőt mondott Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ vezetője, valamint Hanzséros Alajos, aki sok-sok éve áll az intézmény, illetve az 2003. évi összevonások miatt a Kertvárosi székhelyiskolává bővült intézmény élén. Az igazgató többek között kiemelte az iskolai munkát minősítő versenyeredményeket, matematika, környezetismeret, informatika terén, illetve a fiú kosárlabda csapatot, melyből több NBI-es sportoló nevelődött. A számos rendezvény közül pedig a híres hagyományokkal bíró Eötvös műsorról, valamint az iskolai hagyományőrző és ének-zenei nevelésről szólt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK