2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Népszerű volt a Kutatók éjszakája

2023. szeptember 30. szombat, 08:37
Szerző: ZalaMédia
Érdekes és sokszínű programokkal várták az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája programon, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában, melyre több mint száz érdeklődő látogatott el a volt laktanya területére.

Sokszínű program a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 

Az Infocentrum három szintjét töltötték meg élettel a szervezők péntek este. A könyvtárszinten a legnépszerűbb Papper robot volt, aki különböző erősségű kvízjátékkal készült a látogatóknak. A szabadulószobában egymásnak adták a kilincset, az ügyességet, leleményességet, tudást igénylő kihívást kedvelők. 

Különböző népviseletekbe és válogatott sportmezekbe bújva léphetett be a világ számos országába, aki a Szelfizés a világ körül programot választotta. 
A legfiatalabb driftelő autós sportolóként hazai rekordot beállító, mindössze 5 éves Szász Péter is a rendezvény vendége volt, aki csodaautójával körözve a Kampuszon ejtette ámulatba és ragadtatta tapsra az érdeklődőket. 

A webkabinetben matematikai és logikai fejtörők, valamint statisztika kvízjáték segítségével tesztelhették tudásukat a látogatók. Az Infocentrum első szintjén a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete, kézműves foglalkozással várta az érdeklődőket, ahol használt ruhaanyagból készíthettek csodaszép virágokat a fentartható környezet jegyében. Oktatótermekben pedig a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet kutatás-fejlesztési projektjeibe nyerhettek betekintést az érdeklődők. Akik könnyedebb témára voltak kíváncsiak, nekik Európai dallamok címmel zenés kvízjátékot kínáltak a szervezők.

A második emeleten a kisteremben nagy volt a jövés-menés, hiszen a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által hozott VR szemüveges szakmabemutató nagyon népszerű volt. A nagyelőadóban pedig négy érdekes és izgalmas előadást kínáltak, személyiségfejlődés, mesterséges intelligencia, digitális önvédelem és a tőzsde világának bemutatására vállalkoztak az előadók, nagy sikerrel. 

Program esti bagolytúrával zárulta Zöld Kampusz Tanösvényen. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK