2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Olvasómaraton és "Állati" kiállítás

2018. január 25. csütörtök, 19:03
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Két napos hagyományos programmal ünnepelték a Liszt iskolában a Magyar Kultúra Napját. Olvasómaraton és kiállításmegnyitó igyekezett emlékezetessé tenni a diákok számára a nemzeti tudatot erősítő ünnepet.

A sok éve szokásos, egész napos olvasómaratonon idei aktualitásaként a 90 éve született Varga Katalin, József Attila díjas költő, író, gyermekeknek szóló kiadványaiból hangzottak el részletek. A programon közel 250 tanuló vett részt.

Monok Balázs és Kiss Ágnes Katinka a tárlatnyitón

Szintén szokás a kultúra másik területét, a képzőművészetet is fókuszba tenni ilyenkor, a nívós zenei közegben élő gyerekek számára. Jelen esetben Kiss Ágnes Katinka „Állati” témáit megjelenítő festményeivel lepték meg a diákokat. Az absztrakt expresszionizmus felé hajló alkotó képein az évek során fokozatosan tűntek fel állatokra utaló szimbólumok, testrészek, majd pedig egész alakban az állatok. Így a képek egy része rejtélyes, amolyan „szép, de mi ez?” gondolatokat ébresztenek bennünk - ahogy azt Monok Balázs művésztanár a megnyitó alkalmával említette. A titkok megfejtésére játékos felhívást intéztek a tanulókhoz. A cím nélküli képeknek próbáljanak jelentést adni. A legjobb elnevezések aztán díjazásban részesülnek majd az iskolai farsangon. A kiállításmegnyitó érdekessége volt, hogy a témához kapcsolódóan egy Madagaszkáron honos, vendég hatlábú is jelen volt.

Kiss Ágnes Katinka színpompás képei egy hónapon át láthatók az iskola galériájában. A megnyitón a diákok énekkel, hangszeres zenével és verssel működtek közre.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK