2023.10.05., csütörtök - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pályaválasztási próbatétel

2017. december 06. szerda, 20:25
Szerző: Horányi Árpád
Diákkörben mindig izgalmas, ha egy-egy tanóra az iskola falain kívül zajlik, még akkor is, ha a helyszín egy másik iskola.

Segítendő a pályaválasztást, több éve elindított program szerint a keszthelyi VSZK vendéglátói szakképző iskolában gyakorlati tanórákon vehetnek részt a helyi és környéki általános iskolák 7-8. osztályos diákjai. Megismerhetnek egy olyan környezet, ahol már szakmát lehet tanulni. Ezt a bepillantást teszi lehetővé minden évben pályaválasztás előtt állók számára az intézmény. Fisli István igazgató elmondta, hogy idén 3 napot szántak erre, az érdeklődőket 10-15 fő csoportokban fogadják.

A minap 13-an érkeztek a város Egry-iskolájából, körükben az is kiderült, hogy négyen már eleve eldöntötték, hogy a VSZK-ba fognak jelentkezni továbbtanulásra. Karancz Róbert gyakorlati oktatás vezető ismertette a programot, amint a vendégeskedő tanulók a már pályára készülő diákokkal együtt tankonyhai és tanéttermi gyakorlatba kapcsolódhatnak be. Gombkötő János szakács szakoktató irányításával készült palacsinta, hidegtál, majd Molnár Szabolcs, a pincér szakma oktatója vezetésével pedig a tálalás zajlott le. A feladatok próbája mellett a környezettel, az oktatókkal, a leendő iskolatársakkal való ismerkedés is élmény volt.

Fisli István igazgató szólt arról, hogy az ételkészítői és felszolgálói ismeretek számos vendéglátó szakághoz kacsolódnak, a szakács, cukrász, pincér, vendéglátás szervezői képzés alapjait jelentik. A képzési kör bővítéséről is említést tett: szállodai igényekhez igazodva elindítják a fitness-wellness instruktor szakot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK