2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tovább a matematika útján

2023. szeptember 18. hétfő, 13:08
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Amikor egyvalamiből kiemelkedő egy diák, talán könnyebb eldönteni, hogy hogyan tovább, mint amikor mindenben jeleskedik, amibe csak belefog. Ez utóbbi ritka helyzettel büszkélkedhet Csiszár Alíz és édesanyja, aki nagyban támogatja lánya tanulmányi sikereit.

Alíz a 8. osztály végén kilenc tárgyból kapott dicséretet

Alíz vastag mappányi elismeréssel ballagott el az Ady-iskola nyolcadik osztályából és második helyen vették fel a Zrínyi-gimnázium matematika tagozatára. Mozgalmas nyár és egy kisebb baleset után újra a padban ül. A választás helyessége majd évek múltával derül ki igazán.

A diák első osztályos korától fogva kitűnő tanuló. Nyolcadik osztály végén kilenc tárgyból kapott dicséretet. Nemcsak az iskolai tárgyakban jeleskedett, hanem sakkban (apai örökség), valamint az ének-zene több műfajában, s a képzőművészet több ágában. Szeret olvasni és szívesen játszik labdajátékokat, amit most, a nyár végi balesete miatt átmenetileg szüneteltetni kell. A tanév végén a „Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója 2022” címet érdemelte ki. Júniusban másodikként vehette át a Hegedűs Viktor Marcell Alapítvány díját, melyet a sokszínű tehetségek elismerésére hoztak létre. A nyáron járt az Atlétika VB-n, Erdélyben körutazáson, segédkezett több gyermektábor lebonyolításában, és országos tehetséggondozó programba is felvételt nyert. Évközben kortársainak szívesen segített a felkészülésben, gyakran vállalt fellépéseket az iskolai, zeneiskolai rendezvényeken is. 

- Tudod már, hogy milyen pályán dolgoznál szívesen?

- Általában könnyen tanulok és inkább a matematika áll hozzám közelebb, mint a magyar. Örömöt okozott, amikor segíthettem a gyerektáborokban, sakkfoglalkozásokon. Mondják, lehetnék mérnök is, de szívesebben foglalkozom emberekkel. Talán matematikát tanítanék szívesen. De ezt még ráérek eldönteni. 

- Izgulsz-e az iskolaváltás miatt?

- Igen, de ezen enyhít, hogy lesz néhány személyes- vagy látásból ismert osztálytársam, iskolatársam. Kicsit furcsa a lábtörésem miatt testnevelés felmentéssel kezdeni, mert egyébként nagyon szeretek sportolni is, mindenféle labdajátékot kedvelek. Valószínűleg a gimnázium lány sakkcsapatának is tagja leszek. Amíg kialakul az új élet az ének- és hangszeres tanulmányaimat kicsit szüneteltetem. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK