2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tudáspróba és ismeretbővítés

2019. január 24. csütörtök, 14:29
Szerző és fotó: Antal Lívia
Siker kulcsa címmel kilencedik alkalommal hirdetett duális versenyt középiskolások számára a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási kara.

A mostani versenynek az a különlegessége, hogy a feladatsorokat a kar három duális partnercégével állítottuk össze, válaszolt kérdésünkre Lambertné Katona Mónika kiemelt projektigazgató. A Zalaszám Informatika a rendszerszervezői munkakörben elvégzendő feladatokra volt kíváncsi, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. a tesztpályán megvalósítandó élményszerű szolgáltatásokra és azok kezelésére kérdezett rá. A harmadik helyszínen a Zalavíz Zrt. a környezettudatosságról, valamint a megújuló energiaforrások használatáról érdeklődött. A csapatoknak előzetesen prezentációt, rövid videofilmet, vagy chat robotot kellett készíteniük a kar bármely duális partneréről, amit természetesen be is mutattak. Minden helyszínen a zsűriben helyet kaptak a vállalati szakemberek, az iparkamara (ZMKI) valamint a vállalkozás-fejlesztési alapítvány (ZMVA) képviselői.

A Siker kulcsa duális versenyen

Csány Csillagai: Rákos Tamara, Horváth Fanni és Varga Lili

A versenyen 18 háromfős csapat mérette meg magát. A diákok siófoki, tapolcai, kaposvári, szentgotthárdi, nagykanizsai és zalaegerszegi szakgimnáziumokból és gimnáziumokból érkeztek. A versenyzők többsége a 10. és 11. évfolyamosok közül került ki, míg három-három csapat tagjai 9. illetve 13. évfolyamosok voltak. A nagy érdeklődés illeszkedett A Siker kulcsa duális verseny céljához, miszerint a közgazdász és az informatikai szakmát népszerűsítsék a középiskolások körében. A diákok és a felkészítő tanárok díjazását európai uniós valamint a vállalati partnerek támogatása tette lehetővé, amelynek értéke elérte az egymillió forintot. Többek között okos órát, aktivitásmérő órát és vezeték nélküli fülhallgatókat kaptak a tanulók.

A zalaegerszegi Csány László Szakgimnázium Csány Csillagai az épülő járműipari tesztpályáról készítettek prezentációt. Varga Lili úgy vélekedett, hogy a verseny felkészíti őket az életre, a kihívásokra, és persze ízelítőt kapnak az egyetemen képzéseiről. A pályaválasztás ugyan még messze van, hiszen még csak 9. évfolyamosok, de úgy gondolták, mindent ki kell próbálniuk.

A szentgotthárdi III. Béla Szakgimnázium 10. évfolyamáról érkezett a III Grácia csapata (2. képen hátul). Lisai Csenge elmondta, mivel vendéglátás szakon tanulnak, a Zalaco Zrt.-t választották prezentációjukhoz. Megtetszett nekik a cégben, hogy iskolán kívüli gyakorlatot is tud biztosítani. A versenyre azért jelentkeztek, hogy teszteljék többek között gazdasági ismereteiket.

A versenyt a zalaegerszegi Csány László Szakgimnázium PénzÜgyesek csapata nyerte meg, második helyen végzett a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium REVERA csapata, míg a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium Kft. – Korlátlanul Felelőtlen Társaság elnevezésű csapata a harmadik lett. Több különdíjat is kiosztottak. A dobogós helyezettek közül a PénzÜgyesek a legkiforrottabb gazdálkodási szemléletű csapat címet, míg REVERA a leglogikusabb gondolkosású csapat címet érdemelte ki. Interjúlanyaik közül a Csány Csillagai a legkörnyezettudatosabb gondolkodású csapat címet kapta, míg a legötletesebb grafikai megjelenítés miatt a III Grácia kapott különdíjat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK