2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tudományos diákköri tevékenység a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban

2024. április 17. szerda, 17:01
ZalaMedia
A TDK a tehetséggondozás színtere a magyar felsőoktatásban, amely már több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. A tudományos diákköri tevékenységet folytató hallgatók az ország különböző egyetemein, főiskoláin tudományos konferenciákon mutathatják be kutatási eredményeiket, versenghetnek egymással.

A munkaerő-piacon mindig nagyobb eséllyel pályáznak azok a hallgatók, akik tanulmányaik alatt TDK-n vettek részt, mert a munkaadók szemében értéket jelent a tudományos érdeklődéssel párosuló önként vállalt plusz munka. 


 

A Pannon Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karán nagy hagyománya van a hallgatók tudományos kutatásainak. A kar - hallgatói létszámához viszonyítva - rendre jelentős sikert ér el egyetemi szinten a díjnyertes dolgozatok számát illetően. Az oktatók támogatásával évről-évre számos tudományos diákköri dolgozat készül, melyet a hallgatók első körben intézményi TDK konferencia keretében mutatnak be. A dolgozatok írásbeli értékelése mellett a szóbeli prezentáció, vitakészség is elbírálásra kerül. A legjobbak jutnak be kutatásaikkal a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.
 
A következő Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciára április 24-én kerül sor a Gazdálkodási Karon, melyen a hallgatók bemutathatják tudományos kutatásaikat. 


 

A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott "A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Kar hallgatóinak Tudományos Diákköri tevékenységre való felkészítésének támogatása" című projekthez (NTP-HHTDK-23-0058) kapcsolódóan valósult meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK