2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tudományos kutatásban jeleskedtek

2020. december 10. csütörtök, 17:08
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kihirdették a Pannon Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási karán november 25-én lezajlott Tudományos Diákköri Konferencia eredményeit. Hallgatóik a közgazdaságtudományi szekción belül 4 tagozaton, 12 pályamunkát készítettek, melyből 11 továbbjutott az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. A rendezvényt on-line tartották az egyetem Infocentrumában.

Dr. Németh István dékán úgy értékelt, hogy a hallgatók a tudományos gyakorlatnak megfelelő kutatást végeztek magas szinten. Mint mondta, a tudományos kutatás egy ősi gondolatból származik, amit David Attenborough úgy fogalmazott meg: „Food for thought”, vagyis étel a gondolatért. „Önök kutatókként, tudósokként, tanárokként azért tudnak majd dolgozni, mert valakik megtermelik azokat a gazdasági javakat, amelyek munkájukhoz szükségesek. Éppen ezért nagy a felelősségük, hogy tudásuk legjavát adják a közjó, a társadalom érdekében. Bízzanak önmagukban, még akkor is, ha az emberek egy része valamely okból a közösségi médiák hangadóinak áltudományosságára hallgat. A dolgozatok a hallgatók egyéni lelkesedését tükrözik, hiszen tanulmányaik mellett vállalták a kihívást, ahogy a felkészítő kollégák is kötelességük felett teljesítettek. A dékán kiemelte, hogy 12 pályamunkából 11 továbbjutott a jövő évi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Akik azon nyernek, méltán magukénak érezhetik majd a kiváló ifjú kutató címet, hangsúlyozta végül.

A köszöntőt követően dr. Németh András dékán dr. Jármai Erzsébet Mária kari TDT-elnökkel együtt adta át az okleveleket és ajándékcsomagokat, amelyeket a hallgatók a járványhelyzeti intézkedéseknek megfelelően egyesével vettek át az Infocentrum előadótermében.

Macher Dávid, Kovács Fanni, Kránitz Vivien, Tóth Máté és Balázs Bence első helyezést értek el. A díjazott pályamunkák további szerzői Pete Vanda, Végh Viviána, Szabó Kinga, László Dorina, Weinhoffer Petra, Hauck Adrian, Kalmár Laura, Vizi Tímea és Horváth Katalin voltak. A hallgatókat a kar oktatói közül Balázsné dr. Lendvai Marietta, dr. Jármai Erzsébet, dr. Csanádi Ágnes, dr. Palányi Ildikó, Jámbor Balázs, dr. Antal Anita, Nagyné Halász Zsuzsanna, Márkus Mónika és Pethőné Schalbert Mária segítette témavezetőként.

Az egyetem honlapján olvashatók a tudományos igényű dolgozatok, melyek többek között a családi vállalkozások fenntarthatóságáról, a családvédelmi alap működéséről, a banki ügyfélélmény megteremtéséről, a felelős befektetésekről szólnak.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK