2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Végzős diákokat jutalmaztak

2022. április 30. szombat, 17:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszeg önkormányzata a polgáravatás keretében jutalmazta azon végzős, érettségi előtt álló diákokat, akik tanulmányi, szakmai és sportversenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott ünnepségen 114-en vehettek át oklevelet és könyvutalványt.

Kiváló tanulmányi és sporteredményeiket elismerve

 

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, közel harminc évre tekint vissza az a hagyomány, hogy a város mindenkori polgármestere a végzős diákokat jelképesen Zalaegerszeg polgáraivá fogadja. Idén 871 végzőst. Közülük 114 diákot külön is jutalmaz kiemelkedő helyezéseik elismeréséül, amelyeket országos és nemzetközi tanulmányi, szakmai és sportversenyeken értek el. Mint mondta, ezzel tehetségeteket bizonyítottátok. A polgármester kiemelte, minden ember és minden fiatal tehetséges valamiben, a kérdés csak az, hogy akár kamaszkorban, akár később rátalál-e arra, hogy miben, és arra is, mi számára a legvonzóbb és a legszívesebben végzett tevékenység.

– Van, aki matematikában erős, van, aki a sportban, van, aki a humántudományok felé fordul, és van, aki a technikum elvégzése után a munkahelyen alkot kiválót. A legfontosabb az, hogy ragaszkodjatok az álmaitokhoz, és soha ne felejtsétek el, van értelme álmodni, és legyen erőtök, hitetek, akaratotok, bátorságotok azokat következetesen valóra is váltani – mondta a polgármester, aki útravalóként azt is ajánlotta, hogy legyenek mindig büszkék városukra és iskolájukra, és őrizzék meg kötődésüket irántuk.

Horváth Fanni, a ZSZC Csány László Technikum közgazdasági ágazatának végzős diákja (képünkön) matematikában erős. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén a 14. helyen végzett, amellyel +50 felvételi pontot is kapott, valamint az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos döntőjében is jól szerepelt. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának pénzügy és számvitel alapszakára jelentkezett, amit duális képzés keretében kíván teljesíteni. Mint mondta, töretlenül érdekli és szereti a matematikát, amely szorosan kapcsolódik a pénzhez, ezért is választotta ezt a területet. Az alapképzés után a budapesti Corvinus Egyetem közgazdasági elemző mesterképzést szeretné elvégezni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK