2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Versontás a belvárosban

2023. április 11. kedd, 16:35
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Legyen Ön is versontó! E jelszóval hirdetett programot városszerte a magyar költészet napja alkalmából a zalaegerszegi Keresztury VMK, a Hetednapi Adventista Egyházzal, valamint a Zrínyi- és a Mindszenty-gimnázium diákjaival, tanáraival közösen.

Kiszabadítani a költészetet a megszokásokból

József Attila születésnapja (április 11.) apropóján arra kérték a járókelőket a Dísz téren, a Keresztury VMK előtti téren, valamint a zsinagóga előtt, hogy fogjanak krétát a kezükbe, és írjanak az aszfaltra egy-egy verset, vagy idézetet. Akinek nem ment fejből, annak néhány kihelyezett kötet nyújtott segítséget. Kedd délelőtt benépesült a Dísz tér színes versekkel, mert szerencsére sok lelkes járókelő akadt, aki krétát vett a kezébe, és az aszfaltra írta kedvenc idézetet.

A szervezők célja az volt, hogy kiszabadítsák a költészetet az ünnepélyek és az unalmas megszokások rabságából. A közösségi, (köztéri) „versontás” minden bizonnyal közelebb viszi a költeményeket az emberekhez, mint egy hagyományos megemlékezés. A játékban résztvevőknek és az egyszeri járókelőknek egyaránt élményt nyújt a versekkel teleírt tér látványa.

Ha nem esik az eső, még néhány napig talán élvezhetjük az aszfaltra írt költeményeket.
 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK