2022.08.16., kedd - ÁbrahámZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Képversek ikerlángról, aranykorról

2019. március 02. szombat, 17:53
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A belülről széttépett ember és a széttépett közösségek korában, amikor a szeretet értéke, rangja lezuhant, ahogy fájdalmasan mélyponton van a Föld állapota is, a felemelkedésről, a megváltó szerelemről és a készülődő Aranykorról született egy fotókkal illusztrált verses kötet. Varga Csaba könyvbemutatójára az Apáczai Könyvtárban került sor.

Új műfaj született a könyvvel, a képvers, ahol a költemények tartalmát a képek teszik teljessé és viszont. Egymást erősítik az önmagukban is gyönyörű alkotások, a képek adnak otthont a költői szövegeknek. A könyv mérete sem szokványos, a modern kor emberének világlátását, „szemüvegét”, a monitort idézi.

A bemutató, ahol az egyébként szociológus, filozófus író beszélgető társa Felföldi Zita volt, lelki-szellemi tanításul is szolgált a művészeti élmény felcsillantása mellett. Varga Csabának spirituális témában jelentek már meg művei, az ember lelki-szellemi eredetének, működésének egyik tanulmányozója, a keresztény vallás alapos ismerője. Többek között elmondta, bár a mostani földi tisztítási folyamat nem fájdalommentes, mégis olyan lehetőség, mely a mai kor emberének ritka kiváltsága. Hiszen Aranykor, 13 ezer évenként köszönt a világra, amikor is a galaxis ovális útja fordulópontjaihoz érkezik. Az ember életének igazi értelme és megváltója pedig a szeretet és szerelem emberré válás. Ez biztosítja az átlépést a tű fokán. A szerelem legmagasabb formájáról, az ikerláng szerelemről beszélt részletesebben, amikor is az ember saját lelkének másik felére talál rá. Mint mondja, ez semmi máshoz nem hasonlítható élmény, ami után, már „nincs kérdés”. Mindezt 300 ikerláng kapcsolatban élő párral történt beszélgetés során szűrte le, s maga is megtapasztalta, tapasztalja ezt a magas fokú állapotot.

A könyv a felemelkedés útján vezeti az olvasót. Olvasási praktikaként pedig azt javasolja a szerző, hogy mindenki ott kezdje a kötetet, ahol szeretné és addig olvassa, amíg olyan sorokhoz nem ér, amelyek mélyen megérintik. Aztán aludjon minderre egyet. Ezek a szavak lesznek azok, melyek az éppen aktuális állapotából megmutatják, hogyan válhat szeretet emberré.

A Megváltó szerelem című könyv 2018. decemberében jelent meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK