2022.12.03., szombat - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keszthelyi sorok a Pannon Tükörben

2022. június 27. hétfő, 22:35
Szerző: ZalaMédia; Fotó: pP
Megjelent a Pannon Tükör idei harmadik lapszáma. A folyóiratot az EgerszegFeszt színházi programjának, a Nyitott Fesztiválnak a keretében mutatták be a teátrum nézőtéri büféjében.

Lapszámbemutató a színházban

Az új lapszám ezúttal keszthelyi rovatot tartalmaz, melyben többek között Cséby Gézától, Szálinger Balázstól, Müller Róberttől, Nagy Antal Róberttől is olvashatunk egy-egy írást. De Cséby Géza jegyzi a műfordítás rovatot is, ahová lengyel költők műveit választotta – mondta a találkozón Bubits Tünde főszerkesztő. Hozzátette: ezúttal is változatos témákkal foglalkozik a lap, a szépirodalom rovatban például Darvasi Lászlótól olvashatunk egy novellát, a helytörténet rovatban Béres Katalin történész tanulmányát olvashatjuk. Nászta Katalin Merő Béla Találkozások című kötetét ajánlja az érdeklődők figyelmébe, a 75 esztendős Cséby Gézával pedig Szálinger Balázs készített interjút. 

Ami a képzőművészeti részt illeti: a keszthelyi Balatoni Múzeum közelmúltbéli tárlatáról – ahol hét fiatal keszthelyi kötődésű alkotó mutatkozott be – Cséby Géza írt kritikát. Gombos Zsófi és Kiss Ágnes Katinka festőművészek év eleji zalaegerszegi kiállításáról pedig lapunk munkatársa, Pánczél Petra osztotta meg gondolatait a társművészetek rovatban. A lapban folytatódik a Göcseji Bestárium sorozat is, ahol ismét Juhász Kristóftól olvashatunk egy friss írást.

A lap főszerkesztő-helyettese és online főszerkesztője, Nagygéci Kovács József elmondta: nemrégiben szerepeltek a fővárosi Margó Irodalmi Fesztiválon, melynek augusztusban Zala megyében lesz egy újabb „felvonása”. A rendezvény ugyanis a tavalyihoz hasonlóan Szentgyörgyvárra költözik. Pár hete nemcsak a lapszámot mutatták be Budapesten a könyvhét keretében, hanem a nemrég megjelent Csengey Dénes kötetet is, ami nagy érdeklődést váltott ki. Hozzátette: érdemes a folyóirat online változatát is követni, hiszen az nemcsak a lap archív változata, hanem egy élő, folyamatosan frissülő honlap. Számos olvasnivalót, irodalmi csemegéket és aktuális programajánlókat is találhat itt az olvasó.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK