2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Verseskötet és nyertes dráma

2018. április 25. szerda, 20:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megjelent a Pannon Tükör folyóirat legfrissebb lapszáma, melynek újdonságait a közelmúltban mutatták a be a Keresztury VMK kávézójában. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is, aki ígéretet tett a periodika további támogatására.

Bubits Tünde főszerkesztő az új – idei második – számmal kapcsolatban kiemelte: a lapszám egyik érdekessége, hogy tartalmaz egy mellékletet, melyben Szálinger Balázstól olvasható egy bábjáték.

Lapszámbemutató a Pannon Tükörnél

Dezső Kata, Bubits Tünde és Lackner László a lapszám- és kötetbemutatón

A zalai születésű szerző a győri Vaskakas bábszínház számára dolgozta át A halhatatlanságra vágyó királyfi című népmesét. A darabról pedig Turbuly Lilla kritikus írt recenziót, ami szintén olvasható a lapban. Az alapszöveg és annak elemzése, értékelése így egyszerre jelenik meg a Pannon Tükörben. Az efféle párosításokra a jövőben is lesz majd példa.

A folyóirat lehetőséget biztosít fiatal szerzőknek is: a lapszámbemutató egyúttal kötetbemutató is volt. A rédicsi Dezső Kata első verseskötetével (Akiket hazavártak) ismerkedhettek meg az érdeklődők. A szerzővel Nagygéci Kovács József, a lap online főszerkesztője beszélgetett.

Az összejövetelen köszöntötték Lackner László írót is, aki a közelmúltban első helyezést ért el vígjátékával (Téblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszert) a békéscsabai drámapályázaton.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK