2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Öt elektromos autót kapott a kórház

2022. április 20. szerda, 13:51
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóvoltából megérkezett az az öt elektromos (Volkswagen ID.3 típusú) gépjármű, amelyeket a polgármesteri hivatal előtt adtak át a Zala Megyei Szent Rafael Kórház orvosainak használatba.

Balaicz Zoltán, dr. Gasztonyi Beáta és Vigh László

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, bár Zalaegerszeg nem fenntartója a megyei kórháznak, de egy magára adó városnak nem lehet mindegy, hogy az milyen szakmai színvonalon működik. Ezért az önkormányzat minden tőle telhető segítséget igyekszik megadni ahhoz, hogy megfelelő számú és felkészültségű orvos álljon rendelkezésre a kórházban. Amikor a traumatológián, jó egy évvel ezelőtt átmeneti probléma adódott, megoldására kétkulcsos modellt dolgoztak ki. Ennek jegyében 20 millió forint ráfordítással az önkormányzat felújított öt szolgálati lakást, míg az Innovációs és Technológiai Minisztérium 68 millió forintos támogatásából öt elektromos járművet szerzett be. Így tudják lakással és autóval segíteni azokat a szakorvosokat, akik vállalták, hogy Zalaegerszegre költözve a megyei kórházban fognak dolgozni.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a traumatológián kialakult helyzet megoldásában is a békére törekedtek, így sikerült úrrá lenni a nehézségeken az ITM-nek és az EMMI-nek (Emberi Erőforrások Minisztériuma) is köszönhetően. Kitért arra, hogy az elektromos gépjárművek nulla károsanyag-kibocsátásúak. Mint mondta, dolgoznak azon is, hogy fenntarthatóbb és környezetkímélőbb legyen a közlekedés a városban. Ezt szolgálja az is, hogy a közösségi tömegközlekedésbe hamarosan elektromos buszokat állítanak be. 

Dr. med. habil Gasztonyi Beáta Ph.D főigazgató azt mondta, a kórház fejlesztésének egyik legfontosabb pontja, hogy az intézmény vonzó legyen az út- és helykereső orvosok számára. A város vezetésével éppen ezért arra törekednek, hogy minél több, szakmailag jól képzett és ambiciózus orvost tudjanak megnyerni a végleges letelepedéshez. Kiemelte, a város és az ITM minden szándékuk valóra válását segítette. A minisztériumtól nemrég korszerű szívsebészeti eszközöket kaptak, most pedig elektromos autókat. Mint fogalmazott, fontos a szakmai kiteljesedés a kórházban dolgozó szakorvosok számára, de ugyanígy a lakhatási és a közlekedési lehetőségek rendelkezésre állása.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK