2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Csokiszeletek a színház születésnapjára

2023. november 24. péntek, 14:09
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház fennállásának 40. évfordulójára jelent meg a Pannon Tükör Könyvek sorozatban Nászta Katalin, a társulat egykori tagja kiadványa, mely az elmúlt évtizedekből idéz fel színészeket, rendezőket, előadásokat, interjúk és kritikák segítségével.

Szemelvényes könyv az egykori színésznőtől

A szerző marosvásárhelyi születésű színésznő, aki 1989-ben települt át Magyarországra és visszavonulásáig 1991-ig a Hevesi Színház tagja volt. Jelenleg is Zalában él. Korábban már írt interjús könyvet erdélyi magyar származású színművészekről. A Pannon körökben sem új a neve, hiszen a Pannon Írók Társasága kiadta már egy verseskötetét. A jelen könyv megjelenését is támogatta a nevezett írókör, ahogy többek között Balaicz Zoltán polgármester, Major Zsolt, az EZE elnöke és Iványi Ildikó, a Színházbarátkör vezetője, akik jelen voltak a könyvbemutatón.

Szintén megjelentek és hozzászólásaikkal gazdagították a programot a társulatból dr. Besenczi Árpád direktor, Pap Lujza, Kiss Ernő, Farkas Ignác, Czegő Teréz és Bellus Attila színművészek. De a közönség soraiban volt Merő Béla rendező is, aki szintén szót kapott az elmúlt évek emlékeinek felidézése kapcsán. Az est moderátora Arany Horváth Zsuzsa újságíró, színikritikus volt. 

A könyv részben a szerző saját interjúiból, részben a helyi médiában megjelent interjúkból és kritikákból tevődik össze. Igyekszik a színész és a rendező mögött az embert is megmutatni az olvasóknak, hézagosan bár, de átölelve az elmúlt korszakot, ahogy a színész faggatja társait, amolyan finom, de keserű csokoládé élményt adva, olvasható a könyv előszavában. A kiadvány első szereplői Fekete Gizi és Rácz Tibor színészházaspár, majd megjelenési sorrendben szemezget a művészek bemutatásából, zárásként pedig a jelesebb rendezőknek állít emléket. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK