2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Jancsi és Juliskával kezdenek

2017. augusztus 25. péntek, 13:43
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hat új előadással, valamint két frissen végzett és leszerződtetett bábszínésszel kezdi a 2017/18-as évadot a zalaegerszegi Griff Bábszínház. A részletekről az évadnyitó társulati ülésen Szűcs István igazgató számolt be.

A próbák már augusztus végén elkezdődtek: az első előadás egy igazi klasszikus, mégpedig a Jancsi és Juliska lesz, melyet szeptember 23-án mutatnak be. A Grimm-testvérek máig népszerű meséjét Pallai Mara alkalmazta bábszínpadra, a rendező pedig Tengely Gábor lesz.

Szűcs István az évadnyitó ülés keretében mutatta be a társulat két új tagját, Berta Csongor és Ritz Ármin személyében, akik nemrég végeztek az Újvidéki Művészeti Akadémián. A két fiatal színész mostantól a Griff csapatát erősíti.
Az igazgató szerint a tavalyihoz hasonlóan „húzós” ősz elé néznek, hiszen egymást követik a próbák és a bemutatók. Év végéig műsorra kerül a Pöttöm Panna, A 3 emeletes mesekönyv és A fiú, akit Karácsonynak hívtak című mese. A bábszínházban ebben az évadban is lehet óvodás -, iskolás -és úgynevezett vándor bérletet váltani. Folytatódik az Aprók színháza, vagyis a legkisebbeknek szóló babaszínház is. Műsoron marad a Pötty és a Piroskaland. A tervek szerint pedig Nyelvöltögető címmel új produkcióra is sor került.

A direktor a babaszínházzal kapcsolatban azt is elárulta: több hazai és külföldi fesztiválon is népszerű volt a két babaszínházi produkciójuk. Október 22-én pedig hét fővel Tajvanra utaznak, ahol egy konferencián szintén ezt a bábszínházi műfajt népszerűsítik; előadásokkal és workshopokkal tarkítva a prezentációt. A tíznapos konferenciára egész Ázsiából érkeznek majd szakemberek.

Az óvodásoknak, iskolásoknak szóló előadások közül is felfigyelt néhányra a szakma. A Lenka és Palkó szeptember közepén a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválra megy, a Szépen szóló babukamadarat pedig a fővárosban megrendezésre kerülő Marcibányi téri Országos Gyermekszínházi Szemlén is láthatja a közönség.

Az évad egyik érdekessége lesz továbbá, hogy a most készülő Ide-oda mese című darabot egy workshop keretében dolgozza ki teljesen a társulat, amihez mindenki hozzáteheti maga ötleteit.

Az évadnyitó ülésen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő is, aki úgy látja, hogy a Griff társulata fontos, értékteremtő munkát végez. Szeretné, ha minél több vidéki településre is eljuthatnának az izgalmas és szórakoztató előadások.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK