2022.12.09., péntek - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A karácsonyi angyalt keresik

2021. november 30. kedd, 20:28
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Nemes Nagy Ágnes versein alapul a Griff Bábszínház karácsonyi előadása. A Hóesésben című „téli álmot” az adventi szezonban, illetve év elején tűzi műsorra a társulat. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Adventi előadással készül a bábszínház

Szűcs István igazgató elmondta: a hagyományokhoz híven az Art Mozi nagytermében szerették volna játszani az előadást, de a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé. Így a bábszínházban „fut” majd a darab, de külső helyszínekre is elviszik. A bemutatóra december 3-án, 14 órakor kerül sor. A produkcióra 3,5 millió forintot nyertek az EMMI egyik pályázatán, mely Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódó előadásokat támogat. Nemes Nagy Ágnes verseivel lehetett pályázni, és sikerrel is jártak. A költeményekből Szabó Attila dramaturg készített színpadi művet, az előadást pedig Bartal Kiss Rita rendezi. A koreográfia Györfi Csaba, a zene Rozs Tamás, a díszlet és a jelmez pedig Varjas Zsófia munkáját dicséri.

Az előadáson nem lesznek hagyományos értelemben vett bábok, élő szereplőket láthat a közönség – fogalmazott Bartal Kiss Rita. A rendező hozzátette: ennek ellenére a bábszínházi gondolkodás nagyon is jelen lesz a színekkel, zenével és a sok mozgással. Óvodásoknak és iskolásoknak is ajánlják a darabot, mely Nemes Nagy Ágnes tizenöt verséből áll össze, mozaikszerűen. A díszlet minimalista, ám figyelemfelkeltő, a jelmezek pedig nagyon vidámak. Mindez szépen összecseng a költő verseivel.

A sajtótájékoztatón jelen volt Györfi Csaba koreográfus, aki Nagyváradról érkezett. Mint mesélte, Bartal Kiss Ritával már többször is dolgozott együtt, ezért nagyon örült a mostani felkérésnek is. Annál is inkább, mert egy fiatal, energikus csapat fogadta Zalaegerszegen, akikkel jó volt együtt próbálni.

A Hóesésben című előadást egész december folyamán játssza a társulat. A színészek közül Duna Orsolyát, Matola Norbertet, Szilinyi Arnoldot, Szolnok Ágnest és Vári Vivient láthatják a nézők. Ez öt bolondos, gyermeklelkű fiatal indul el egy titkos úton, hogy a versek segítségével megkeressék a csodát, vagyis a karácsonyi angyalt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK