2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A kis boszorkánnyal indul az év

2024. január 15. hétfő, 21:45
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egy élőzenés bábjátékkal indítja az újévet a Griff Bábszínház. Otfried Preussler A kis boszorkány című meséjét Schneider Jankó állítja színpadra.

 Bemutatóra készül a Griff Bábszínház

Mint az az év első bábszínházi sajtótájékoztatóján elhangzott: az előadás a szegedi Kövér Béla Bábszínházzal közösen valósul meg. Ott három évvel ezelőtt mutatták be a darabot, nagy sikerrel, szintén Schneider Jankó rendezésében – mondta Bartal Kiss Rita, a Griff Bábszínház művészeti vezetője, az előadás látványtervezője.

Hozzátette: egyre többször van példa a bábszínházak közötti koprodukcióra, ami gazdasági szempontból is előnyös, mert nem vész kárba a díszlet és a jelmezek. Persze kicsit mindenki a saját közegére igazítja az előadásokat. Most Zalaegerszeg „boszorkányaival” ismerkedhetnek meg a nézők.

Schneider Jankó A kis boszorkánnyal kapcsolatban elmondta: nagyon szereti Preussler műveit, így nem volt kérdés, hogy ezt a mesét színpadra viszi, annál is inkább, mert nagyon jól működik hozzá az élőzene, melynek szerzője Babarci Bulcsú, akivel öröm együtt dolgozni. A mese üzenete sokrétű; szól a megfelelésről, a kiközösítésről, a büszkeségről, a jóságról és a gonosz legyőzéséről, így több korosztálynak is ajánlják. Az előadás premierje január 20-án, szombaton 17 órakor lesz. Érdekesség, hogy szinte az egész társulatot láthatjuk a színpadon.

A Griff Bábszínház igazgatója, Szűcs István egy másik programra is felhívta a figyelmet. Január 27-én 10 és 18 óra között ismét családi napot szerveznek. Három előadást (A kíváncsi kiscsikó című babaszínházi előadást, a Holle anyót és a Volt egyszer egy kertet) láthatja a közönség. Ezenkívül kézműves foglalkozások, környezettudatosságra nevelő játszótér és a Tintaló Minicirkusz is színesíti a programot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK