2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Noszty fiú esete a Hevesi színházban

2022. november 13. vasárnap, 12:13
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Hevesi Sándor Színház évadának második premierje a Mikszáth által megírt halódó dzsentri, kontra új gazdag iparosok világába visz. A hitelt hitelre halmozó nemességet még ideig-óráig, egy-egy generációig mentik a családi kapcsolatok, a jól hangzó nevek és az érdekházasságok.

Az ördög ismeri ki magát ebben a szélhámos világban

Ez utóbbival próbálkozik Noszty Feri is, nagynénje tanácsait követve szövi hálóját az Amerikából hazatért Tóth Mari köré. Előéletében váltóhamisítás és nőcsábász életmód áll, az előbbi miatt elveszti a katonai karrier lehetőségét. Marad a kard helyett a gyűrű. 

A külső – a két dióbarna szem és a vékony bajusz – felett a „csinálmány véletlenek” adottak. A közismert nevet, a lacsuha természetet kell kicsit félretenni és összetalálkozni a hamupipőkét játszó Marival a szüreti bálban. Aztán indulnak a dilemmák, vadász vagy nem vadász, szeret vagy nem szeret? Ezt utóbbi kérdést, ahogy a regény, az abból készült film és a színpadi változat sem tudja egyértelműen eldönteni, így a néző sem. De hát „az ördög ismeri ki magát ebben a szélhámos világban”. 

A főszerepben Ticz András és Dura Veronika. Rendező: Farkas Ignác Jászai-díjas színművész. A társulat tagjai nagyszámban lépnek színpadra, többen kettős szereposztásban. A családtagok: Urházy Gábor László (Noszty Pál), dr. Besenczi Árpád (Tóth Mihály), Pap Lujza (Tóthné), Magyar Cecília (Noszty Vilma), Kiss Ernő (Kopereczky báró), Ecsedi Erzsébet (Máli néni).  Közreműködik a Zalai Táncegyüttes, a talpalávalót pedig élőben játssza a zenekar. 

A színjáték november 11.-től december 10.-ig látható a Hevesi Sándor Színházban. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK