2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bábművészeti Világtalálkozó

2023. április 15. szombat, 18:47
Szerző: -pet-
2023-ban Magyarország rendezi meg a 10. Színházi Olimpiát. A nemzetközi eseményt Görögországban hívták életre 1995-ben. Idén a Magyarországi Bábművészek Szövetsége – 13 vidéki bábszínház összefogásával, állami támogatás segítségével – csatlakozik a programsorozathoz.

 Utcaszínház, kortárs bábelőadások 

A Színházi Olimpia keretén belül zajló Bábművészeti Világtalálkozó zalaegerszegi programjairól a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Szűcs István, a Griff Bábszínház vezetője. Elhangzott: zalaegerszegen április 21-től két hónapon át sokszínű programmal várják a különböző korosztályokat. Kortárs darabok, külföldről és határon túlról érkező társulatok előadásai, valamint utcaszínházi produkciók egyaránt lesznek. Nem hagyományos bábelőadásokról van szó, és nemcsak gyerekeknek szólnak a programok – fogalmazott Szűcs István.

A következő hetekben 37 előadásra kerül sor, melyek közül 12 külföldi lesz. Utóbbiak zöme nonverbális előadás, tehát nyelvtudás nélkül is élvezhető. Elsőként április 21-én a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Weöres Sándor: Bennem a létra című adaptációját láthatják a nézők a bábszínházban (képünkön az előadás egyik jelenete).

A programsorozatnak június 16-17-18-án lesz egy Griff által szerevezett különálló „fejezete” is, főleg utcaszínházi előadásokkal. Ehhez az önkormányzat – az Egerszeg Fesztivál helyett – néhány kiegészítő programot is társít.

A világtalálkozó részletes programja elérhető a Griff Bábszínház honlapján, de QR-kódok és egy belvárosi információs pavilon segíti majd a tájékozódást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK