2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bakterház, Tartuffe, Becsvölgye

2023. március 03. péntek, 18:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Hevesi Sándor Színház 2023/24-es évadának tervezett előadásairól számolt be a közelmúltban a társulat vezetése. A sajtótájékoztatón jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint néhány rendező és főszerepet játszó színművész is.

 

Tájékoztató a jövő évadról

Besenczi Árpád igazgató elmondta: a nehézségek ellenére optimistán tekintenek a jövőbe. Takarékossági intézkedések lesznek ugyan, és a jövő évad két félévből áll majd össze. Az első szeptembertől november végéig, a második pedig februártól május végéig tart. Decemberben és januárban a nézők számára zárva lesz az intézmény.

Böhm György, Farkas Ignác, Besenczi Árpád, Balaicz Zoltán, Vigh László

Ami a jövő évi előadásokat illeti elhangzott: a hagyományoknak megfelelően hat nagyszínpadi előadással készülnek. Vígjáték, musical, színmű és bohózat egyaránt szerepel a repertoárban. Szeptember 29-én egy francia vígjátékkal indulnak. Gérard Lauzier Ballépés jobbra (eredetileg A lifttől balra) című vígjátékát Besenczi Árpád rendezi. Október 13-án mutatják be Rideg Sándor Indul a bakterház című klasszikus művét. A fergeteges falusi bohózatot Böhm György állítja színpadra, aki annyit elárult: hibátlan lesz a szereposztás.

2024 februárjában Hunyady Sándor A három sárkány című zenés játéka kerül színre, Pataki András rendezésében. A főszereplő Rékasi Károly lesz. Március 8-án egy kortárs darab, mégpedig a zalai születésű Szálinger Balázs író, Becsvölgye című színműve debütál. Az előadást Mihály Péter rendezi. A közönség egy izgalmas, ám ízig-vérig göcseji krimit láthat. Bödőcs Tibor egyszer azt mondta róla, hogy ez a zalai Bonnie és Clyde.

Jövő tavasszal egy Broadway musical is műsorra kerül, Annie, a kis árva címmel. Ennek rendezője szintén Böhm György lesz. Mint mondta, tulajdonképpen egy Twist Olivér-hez hasonló hangulatú történetről van szó, csak ennek egy lány lesz a főszereplője.

Az évad végén egy örök klasszikust, mégpedig Moliére Tartuffe-jét láthatják a nézők, Farkas Ignác rendezésében. A bemutató 2024. május 17-én lesz. A rendező elmondta: örült a felkérésnek, mert ehhez hasonló produkciót még nem készített. Az elmúlt évszázadokban a „tartuffe-ség” fogalommá vált. Az emberek manipulálhatósága és megvesztegethetősége ma is aktuális téma. Az előadás különlegessége, hogy Petri György fordítását használják, melyben a címszereplőn kívül mindenki prózában beszél, Tartuffe azonban versben.

Besenczi Árpád azt is elmondta, hogy a Lázár Ervin Program keretében tovább játszák a Herkules – A kezdetek című hőstörténetet. A Déryné program részeként pedig A helység kalapácsát. Az ifjúsági bérletbe ezúttal az Indul a bakterház, A három sárkány és az Annie, a kis árva került be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK