2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Eszenyivel nyit az Egerszegi Páholy

2017. február 27. hétfő, 11:39
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Két tavaszi és két őszi előadással folytatódik 2017-ben az Egerszegi Páholy rendezvénysorozat. A népszerű kulturális talk-show háziasszonya most is Karáth Anita költő-tanár lesz. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben, az estek helyszínén.

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója elmondta: sikeres volt az előző évad, minden est teltházas volt, és remélik ez idén sem lesz másképp. Annál is inkább, mert most is ismert és közkedvelt előadóművészeket sikerült meghívniuk.

Az egyes produkciókról Majer Piroska, hangversenyterem csoportvezetője és Karáth Anita, a rendezvény szervezője, házigazdája szólt részletesen. Elhangzott: a tavalyi sikereken felbuzdulva most is két tavaszi és két őszi produkcióval készülnek. A hagyományokhoz híven beszélgetős elemek és verses, zenés műsorszámok egyaránt lesznek az esteken.

Népszerű előadók, különös produkciók

Karáth Anita elárulta: elsőként Eszenyi Enikő színművész, a Vígszínház igazgatója lesz a vendég március 29-én, aki egy önálló esttel érkezik Zalaegerszegre. „A gyönyörben nincs középút” című produkció egy kivételes atmoszférájú színházi csemege lesz, melynek középpontjában a nő áll. Kortárs női írók alkotásaiból tevődik majd össze az est egy része; a művek hol egyszerűen csak versben, hol pedig zenei kísérettel lesznek hallhatóak.

Az Egerszegi Páholy további rendezvényein fellép Sebestyén Márta és a Zala zenekar (május 26.), Bődöcs Tibor humorista (október 5.), akit ezúttal szerzőként ismerhet meg a közönség. Azokkal az irodalmi paródiáival szórakoztatja majd a nézőket, melyek Sátánmackó címmel, kötetben is napvilágot láttak. Az esten részt vesz továbbá Szálinger Balázs költő, a Hévíz folyóirat főszerkesztője is, de természetesen stand up-os kulisszatitkokra is fény derül. Novemberben pedig Mucsi Zoltán és Scherer Péter színművészek érkeznek a páholy színpadára; a tervek szerint barátságuk kezdetéről, közös munkáikról és kedvenc karaktereikről is mesélnek majd.

Az Egerszegi Páholy szervezői remélik, hogy most is sikerült a közönségnek tetsző programsorozatot összeállítani, és idén is teltház előtt léphetnek fel az előadóművészek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK