2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Holle anyó a bábszínházban

2016. október 21. péntek, 10:47
Szerző: -pet-
Ugyan még csak októbert írunk, ám jövő péntektől (október 28) téli hangulatra vált a Griff Bábszínház, hiszen ekkortól látható a társulat legújabb előadása, a Holle anyó.

A darabról, és az intézmény kecskeméti bábos sikereiről a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót Szűcs István igazgató, és Bartal Kiss Rita művészeti vezető. Elhangzott: a Holle anyó a debreceni Vojtina Bábszínházzal közös produkcióban valósul meg. A két intézmény együtt pályázott az NKA-hoz az előadás létrehozására. Az előző évadban Debrecenben már nagy sikerrel ment a darab, most a zalai közönség is megismerheti a népszerű mese bábszínházi adaptációját.

A Holle anyót mindkét helyszínen Bartal Kiss Rita rendezte, aki elmondta: egy klasszikus paravános bábjátékot, és kesztyűs bábokat láthatnak majd a gyerekek. A mesét úgy adaptálták, hogy a vásári komédia egyes elemei is megjelennek benne. Az előadás mindössze háromszereplős, B. Szolnok Ágnes, Dőry Brigitta és Üveges Anita (képünkön) játsszák el az egyes karaktereket. A társulat férfi tagjai (Nagy Csaba, Hettinger Csaba, Szilnyi Arnold, Kosznovszky Márton) pedig a kísérőzenekar szerepét töltik be, az előadás ugyanis élőzenés lesz. A rendező azt is elárulta, hogy a díszlet egy lapozható, színes mesekönyvre emlékeztet, és természetesen havazás és más látványos képi elemek is kísérik az előadást. Igazi téli, adventi hangulatot teremtve.

Szűcs István elmondta: a társulat nemrég sikeresen szerepelt a Kecskeméten megrendezett Magyarországi Bábszínházak Országos Találkozóján. A Griff a két babaszínházi műsorával – a Pöttyel és Piros kalanddal – lépett fel, és aratott nagy sikert. Sőt, a szakmai zsűritől (melynek többek között Ascher Tamás rendező is tagja volt) is kiváló értékeléseket kaptak. A Pötty több hazai bábszínháztól is meghívást kapott egy-egy vendégjátékra.

Szintén a Pöttyel utazik október 29-én Ljubljanába a társulat, hogy az ottani bábszínházban is bemutassák a színes, nonverbális technikákra épülő - így nyelvi korlátok nélkül élvezhető - babaszínházi produkciójukat.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK