2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Évadnyitó hétvége a bábszínházban

2016. szeptember 19. hétfő, 14:22
Szerző: -pet-
A hétvégén három bemutatóval indítja el az idei évadot a Griff Bábszínház, ezenkívül szombatra szabadtéri programokat is szerveznek a színház előtti térre.

 A részletekről Szűcs István igazgató, és Bartal Kiss Rita művészeti vezető tájékoztatta a sajtót. Szeptember 23-án, 17 órakor a Lúdas Matyi premierjével indul a hétvégi kavalkád. Az igazgató elmondta: ezt a darabot már játszotta a társulat. Korábban Horváth Károly, a bábszínház egykori igazgatója rendezte az előadást. A volt direktor tavaly bekövetkezett váratlan halála miatt vették elő ismét a darabot, amolyan emlékelőadásként. A gyerekek egy felújított változatot láthatnak pénteken, melyet élő zene kísér.

Griff Bábszínház

Három előadás és óriás-színező

Szeptember 24-én délelőtt az Aprók színháza projekt részeként a Piros-kaland című zenés, játékos előadást nézheti a meg a legkisebb korosztály, hiszen ez a mese a babáknak szól. Ebben az előadásban mutatkozik be a társulat két új tagja, Fekete Ágnes és Üveges Anita is. Utóbbi színész a sajtótájékoztatón elmondta: a veszprémi Kabóca Bábszínházból érkezett a Griffbe. A Piros-kaland pedig egy különös, hangokkal teli, színes (leginkább piros) világba kalauzolja majd el a babákat. Az előadást Kiss Erzsi (az Egy kis Erzsi zene frontembere) csodás dallamai kísérik.

A nap másik előadása a Szemenszedett mese lesz, amit már az eggyel nagyobb korosztálynak szánnak. A történet a Grimm testvérek egyik meséjén alapul. Egy olyan ország tárul majd a nézők elé, melyben csupa páratlan szemű ember él. Kivéve egy kislányt, akinek két szeme van. Innen indulnak a bonyodalmak. Dőry Brigitta főszereplő szintén új tag a társulatban. A marosvásárhelyi színművészeti egyetemről érkezett, s ez lesz az első komolyabb szerepe. A Szemenszedett mese ugyan Zalaegerszegen debütál szombat délután, ám a társulat idén főleg táj-előadásokon játssza a darabot. Majd a csak a jövő évadtól lesz bérletes előadás.

Bartal Kiss Rita elárulta: a hétvégi programokkal kicsit ünnepélyesebbé szeretnék tenni az évadkezdést. Szombaton, a délelőtti és a délutáni előadások között a színház előtti térre is várják a családokat, különféle társasjátékokkal és formabontó bábozással. A térre pedig egy óriási-színezőt is felrajzolnak: egy hatalmas griff madarat festhetnek ki a gyerekek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK