2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Júniusban indul a nyári színház

2021. május 28. péntek, 20:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Tizenötödik évadát kezdi meg hamarosan a Kvártélyház Nyár rendezvénysorozat. A szabadtéri színház idei programjairól a városházán tartottak sajtótájékoztatót az érintettek.

 Kortárs művek, néptánc, koncertek

Balaicz Zoltán polgármester bevezetésképpen elmondta: a tizenöt éves belvárosi nyári színház egy érték a város számára, és az idei esztendőben talán az eddigieknél is nagyobb szerepe lesz a minőségi szórakoztatásban. A járvány mindenkit elfárasztott fizikailag és mentálisan is, emiatt sokan vágynak a könnyed kikapcsolódásra, ráadásul emberi kapcsolatainkat és a közösségi életet is újra kell építenünk. A színház ebben is segítséget nyújthat – hangzott el.

A polgármester hozzátette: a Kvártélyház Nyár idei előadásaira 20 százalékos kedvezményt kapnak a kórház, a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai, hiszen ők erejüket megsokszorozva dolgoztak az elmúlt egy esztendőben. A nyári színház és a város ezzel az akcióval szeretné megköszönni áldozatos munkájukat. Bízva abban, hogy sikerül hozzájárulniuk a tartalmas szabadidő-eltöltéshez, lelki felfrissüléshez. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Gasztonyi Beáta, a megyei kórház intézményvezetője, dr. Molnár József a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kapitányságvezetője, valamint Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt, akik munkatársaik nevében is megköszönték a felajánlást.

A nyári színház programjairól Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője számolt be. Mint mondta, szerencsére idén is meg tudják rendezni a Manna produkcióval közösen az immár hagyományos Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivált (ZAKO). Június 21-28 között nemcsak színházi előadásokat, hanem bábelőadást és koncerteket is láthat a közönség. Olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Simon Kornél, Horváth Lili, Náray Erika, Kovács Patrícia és Tompos Kátya.

Ami a Kvártályház idei évadát illeti, júliustól a Padlás, a Hasonmások és a Pál utcai fiúk kerül színre, de a Zalai Táncegyüttes is jelentkezik egy műsorral. A 15. évforduló kapcsán pedig fotókiállítással és egy kiadvánnyal is készülnek. A nézők kétféle bérletet is vásárolhatnak: az egyik csak a ZAKO fesztivál előadásaira vonatkozik, a másik pedig a teljes nyári színházi évadra. A szervezők remélik, hogy sok színházbarát szeretné az idei nyárestéket a Kvártélyházban eltölteni. A részletes program a nyári színház honlapján és a Dísz téri jegyirodában is elérhető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK