2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kezdődik a szabadtéri színházi szezon Zalaegerszegen

2024. június 19. szerda, 14:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Jövő héten indul a zalaegerszegi Kvártélyház Nyár. Idén már a 18. évadot kezdi a szabadtéri színház. A következő hónapok programjairól a helyszínen számolt be Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

ZAKO fesztivál és Kvártélyház Nyár

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az előző évadok gyakorlatának megfelelően a ZAKO-val, vagyis a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal indul a nyári színház. Június 25-29 között öt előadást láthatnak a nézők. Örülnek, hogy immár 11. alkalommal sikerült megszervezni ezt a színházi kisfesztivált, mely évről-évre színvonalas produkciókat vonultat fel az ország különféle társulataitól, színházi formációitól. Június 25-én Bakos-Kiss Gábor önálló estjével nyitnak; a Frankie – A király és a kárhozott című előadás Frank Sinatra életét és műveit dolgozza fel.

Június 26-án Dalra, magyar! – a magyar nép leghíresebb dallamai címmel Bősze Ádám komolyzeni standupjára került sor, június 27-én pedig Mucsi Zoltán lép fel Egy életem című, önéletrajzi műsorával. Június 28-án az Antigoné-projekttel, vagyis egy felnőtteknek szóló, beavató-színházi előadással készülnek. Ennek érdekessége, hogy a színházakban működő viszonyrendszert dolgozza fel a darab az Antigoné alapján – tette hozzá Tompa Gábor.

A ZAKO zárásaként Csehov: Egyfelvonásos komédiák című műve kerül színre a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadásában, melyet Vidnyánszky Attila alkalmazott színpadra. A szereplők között Szűcs Nellit és Trill Zsoltot is láthatják a nézők. Ez az előadás a Déryné-program keretében valósul meg, így kedvezményes jegy vásárolható.

A Kvártélyház Nyár idei szezonjában két musicalt és egy táncszínházi produkciót mutatnak be. Július elején az Ájlávjú - Te édes, de jó, hogy vagy, légy más című musical-revüt, melyet Tompagábor Kornél rendezett, a koreográfus pedig Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője.

Augusztus 2-án mutatják be a Hair-t, mely a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb zenés produkciója. A zalaegerszegi előadás a Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Soproni Színház koprodukciójában valósul meg, a Színház és Filmművészeti Egyetem közreműködésével. Az előadással – melyet szintén Tompagábor Kornél rendez – július 27-én már fellépnek a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. 

A nyári színházi évad a Kósart és a Zalai Táncegyüttes közös produkciójával, a Kalotaszeg Zrt.-vel zárul augusztus 21-én. Kósa Ruben rendező, koreográfus ezzel kapcsolatban elmondta: év végén a Hevesi Sándor Színházban már bemutatták az előadást, remélik itt sikeres lesz a vendégszereplés. Arra keresik a választ, hogy a mai világba milyen módon kacsint még be a hagyomány. Van-e még egyáltalán tradíció, és mit üzen számunkra? A Kalotaszeg Zrt. az a hely, ahol a jelen összekapcsolódik a múlttal és káprázatos jövőt teremt – árulta el a rendező. 

A nyári színházi előadásokra a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában és a jegy.hu oldalon is lehet belépőket vásárolni. A pedagógusok, egészségügyi-, rendőrségi- és katasztrófavédelmi dolgozók, valamit csoportok számára kedvezményes jegyeket árulnak, és az Egerszeg Kártyákhoz járó akció is érvényes az előadásokra. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK