2021.01.20., szerda - Fábián, SebestyénZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Klasszikusokkal és helyi mesével is készülnek

2018. augusztus 27. hétfő, 17:03
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Új produkciókkal, közkedvelt mesékkel, kicsiknek és nagyobbaknak szóló előadásokkal várja a közönséget a 2018/19-es évadban a Griff Bábszínház. A társulat augusztus végén tartotta évadnyitó ülését, ahol néhány új tagot is köszöntöttek.

Szűcs István igazgató elmondta: komoly feladatok elé néznek, annál is inkább, mert a számok azt jelzik, hogy évről évre nagyobb igény van a bábszínház előadásaira. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy az előző évadban több mint 38 ezer néző látta a társulat produkcióit, amivel rekordot döntöttek. A következő hónapokban olyan népszerű és izgalmas meséket állítanak színpadra, amik eleve sikerre vannak ítélve, ezért remélik, hogy idén is ugyanennyi – ha nem több – nézőt tudnak majd a bábszínházba csábítani.

Évadkezdés a bábszínházban

Ebben az évadban öt bérletes előadásra és kiegészítő produkciókra lehet jegyet váltani. Szeptember 22-én két premierre is sor kerül. Délelőtt a Kézzel-lábbal című babaszínházi produkció, délután pedig Veres András átirata alapján A varázskert című távol-keleti népmese kerül színre. Októberben a két kelekótya erdei manó, Moha és Páfrány kalandjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A november és a december eleje pedig már az ünnepi készülődés jegyében telik, hiszen A fiú, akit Karácsonynak hívnak címmel, Matt Haig regényét viszik színre. 2019-ben a Léghajó a Bodza utcában című mesét, és a Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című, Zalaegerszeghez kötődő történetet láthatják a gyerekek. Utóbbit Turbuly Lilla, zalai születésű szerző írta.

A társulati ülésen Duna Orsolya Réka és Matola Norbert személyében új tagokat is köszöntöttek. A fiatal színészek a kolozsvári egyetemről érkeztek Zalaegerszegre. Vendégművészként pedig Csepregi Napsugár bábszínész és Markó-Valentyik Anna rendező is részt vesz a csapat munkájában.

Az igazgató jelezte: pár száz forinttal emelkedik a jegyek és a bérletek száma, ám Egerszeg kártyával továbbra is kedvezményesen lehet az előadásokat látogatni. A társulat az elmúlt időszakban több meghívásnak is eleget tett és számos vendégszereplésre is kaptak felkérést. Játszottak Szatmárnémetiben és Lendván is. Decemberben pedig a tervek szerint Dublinba utaznak.

Az ülésen részt vevő Balaicz Zoltán polgármester örömét fejezte ki a társulat sikerei iránt. Mint mondta: valóban érezhető, hogy az előadások egyre népszerűbbek és keresettebbek nemcsak a városban és a megyében, hanem azon túl is. Megjegyezte: a jövőben nemcsak polgármesterként, hanem apukaként is lesz alkalma megtekinteni az egyes produkciókat.

Fontosnak tartja azt is, hogy a bábszínház karácsonyi mesével hangolja rá a gyerekeket az ünnep meghittségére, illetve, hogy egy igazi Zalaegerszeghez kötődő mese is várja idén a nézőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK