2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Misi mókus kalandjai a Griffben

2023. október 10. kedd, 16:17
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Újabb bemutatóval készül a zalaegerszegi Griff Bábszínház; október 14-én, szombaton 17 órakor mutatják be a Misi mókus kalandjai című mesét, Markó Róbert rendezésében.

  Barátság és elfogadás Vörösmókusországban

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a társulat. Szűcs István igazgató elöljáróban elmondta: 2017-ben már bemutatták a Misi mókus kalandjait, a mostani előadás tulajdonképpen ennek a felújított változata. Horváth Máté Zsolt személyében egy frissen végzett fiatal színész játssza Misi mókust, akinek ez az első főszerepe a Griffben. Bumbát, a cirkuszi majmot pedig Czéh Dániel szabadúszó bábszínész alakítja. Rajtuk kívül Kassay Mártont, Vári Vivient, Szilinyi Arnoldot és Szolnok Ágnest láthatjuk több szerepben. Utóbbi két színész a 2017-es előadásban is részt vett. A hat évvel ezelőtti díszletet és a bábokat megtartották. Tersánszky Józsi Jenő meséje pedig ma is aktuális – hangzott el. Bíznak benne, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezik és értékelik majd az előadást.

Horváth Máté Zsolt, Czéh Dániel és a Szolnok Ágnes a próbán

Markó Róbert rendező elárulta: valamelyest hozzányúltak azért az eredeti meséhez a színpadi adaptáció során (melyet Nagy Orsolya készített). Itt ugyanis a barátságon van a hangsúly. Illetve azon, hogy Misi mókus és barátja, akik picit furcsábbak, mint az átlag, hogyan tudnak betagozódni a közösségbe. (Misi mókus nem vörös, hanem fekete farokkal született, így kilóg Vörösmókusország lakói közül.) A rendező szerint a jó gyerekelőadást a felnőttek is élvezik, mert találnak átélni-, vagy azonosulni való dolgot a történetben. Jelen esetben azt, hogy mit kezdünk a testileg, lelkileg furcsább, átlagtól eltérőbb egyénekkel. 

Az előadás attól is izgalmas, hogy a hagyományos kesztyűsbábok és vásári játékok világát egy kortárs közegbe helyezik az alkotók. A rendezőt már korábban is foglalkoztatta, hogy a paravános előadás és a testtel való színészi játék hogyan egyeztethető össze. Emellett egy zenés darabot láthat a közönség, már-már musical-szerű betétekkel. Szerethető, dinamikus előadás fogadja majd a nézőket – tette hozzá Markó Róbert.

A színészek többek között arról számoltak be, hogy izgalmas próbafolyamaton vannak túl. Öröm volt számukra, hogy a rendező hagyta kibontakozni őket, nem volt olyan megfelelési kényszer, hogy próbán nem lehet hibázni. Sok közös ötletből állt össze az előadás végső formája és mindenki megtalálta benne a számára ideális helyzeteket.

Az előadás látványtervezője Boráros Szilárd, koreográfusa Bora Levente és Fejes Kitty, zeneszerzője pedig Tarr Bernadett volt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK