2022.12.01., csütörtök - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mosodai leányálom

2018. február 09. péntek, 19:51
Szerző: Bánfi Kati
Valós női sorosok elevenedtek meg, s a reagálásokból ítélve sok közös vonást mutattak a közönség soraiban ülő nők életével is. A Vaskakas Bábszínház felnőtteknek szóló előadására, a Leányálomra várták az érdeklődőket egy alkalommal a Griff Bábszínház termébe. A telt házas produkció nem okozott csalódást.

Messziről (Győr) jött ember/asszony azt mond, akár szabadszájúan is, amit akar, de jelen esetben érezhető, ezek a sztorik részben vagy egészben megtörténtek velünk, vagy esély van rá, hogy velünk is megtörténjenek. A fontos témák között van szinte az egész női élet során, hogy mennyit nyomunk a mérlegen, a fogyókúrák garmadája, nem beszélve a mellek alakjáról és méretéről.

De nemcsak a közös vonásokat, hanem a különbözőségeket is igyekeztek felvonultatni, három nőtípus megjelenítésével a bábszínészek (Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas, Ujvári Hajnalka Jászai Mari-díjas és Gergely Rozália), akik most két vicces jelenet kivételével félretették a bábokat.

A lánykollégiumok élete, a női barátságok, a házasság és gyermekvárás, a szülés és anyaság, a szexuális élet, s az elkerülhetetlen öregedés mind-mind terítékre került. Természetesen a sok elbeszélésből nem maradtak ki a férfiak, úgyis mint boldogságot és csalódást hozó társak. Szóba jött a sajátos a kapcsolat a lánytestvérek között, a nagymamához fűződő viszony, és a minderről megmaradt emlékek.

Életszagú darabot láthatott a közönség, melyet mint mosodai dolgozók meséltek el a szereplők néhány dallal és sok humorral fűszerezve. S a mű végi párbeszédek figyelmeztetők is, „velem is megtörténhet, nincs időm és nem vesztegethetem az időmet”.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK