2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Premier: Egy bolond százat csinál

2022. április 29. péntek, 18:32
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Ha kell egy kis szexepil, legyen nálad álszakáll. A bonyodalmak kifejtésére aztán adott két felvonásnyi zenés lehetőség. Az 1930-as évek francia Riviéráján játszódik Szüle Mihály tollából született magyar bohózat, az Egy bolond százat csinál.

A Hevesi Sándor Színház az évadot ezen zenés bolondsággal zárja, Lendvai Zoltán rendezésében. Ráfér a közönségre ez a kacagtató három felvonás, a társulat pedig keményen megdolgozott a könnyed hatásért. 

A főúr(ak) szerepében Ticz András lavíroz a meredek helyzetekben, időnként saját tudtán kívül, ami előbb-utóbb szemet szúr. De többen is másnak vallják magukat a darabban, így a karmesterből lett halbiológus (Bot Gábor) és a szépséges, elegáns Amerikából jött férjvadászok, Kovács Virág és Támadi Anita, akik megjelenését Túri Erzsébet jelmezei teszik korhűvé. Van olyan színész, akin már a színpadra lépéskor látszik, hogy nem stimmel valami odafent, másnál fokozatosan „mennek el otthonról”, van, aki megvezetés áldozataként kacagtat meg, de a kisebb szerepekben is jut lehetőség változatos, többszereposztásos megmutatkozásra.

A zenekari árokból élőben kísérik a szalontáncok világának dalait Máriás Zsolt zenei vezetésével. Ahogy a japán közmondás tartja, „Bolondok vagyunk akár táncolunk, akár nem, tehát táncolhatunk is”. Bóbis László koreográfiáján nem múlik az észvesztés fokozása. Szerencsére csak nézni kell mindezt, a színészek viszont esetenként nem spórolnak a már-már akrobatikus elemekkel. 

Nem dőreség megnézni a darabot, lazító könnyedségre számítson a publikum. Április 29-től június 16-ig lesz erre mód. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK