2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szombaton érkeznek az óriásbábok és a gólyalábasok

2023. május 25. csütörtök, 20:47
Szerző: -pet-
Magyar és külföldi fellépőkkel folytatódik a 10. Színházi Olimpia bábos "szekciója". A zalaegerszegi Bábművészeti Világtalálkozó első szabadtéri eseményére május 27-én délután kerül sor a Dísz téren. A program természetesen már a gyereknapra is hangolja a közönséget.

Bábművészeti Világtalálkozó több hétvégén át

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója, és Bartal Kiss Rita művészeti vezető. Ami a programokat illeti: szombaton 15 órakor óriásbábos felvonulással indul a maskarádé. A Clive Chandler és a sétáló óriások produkció Angliából érkezik hozzánk. A The Walking Tall Company vezetője és rendezője a híres angol vásári bábjátékos, Clive Chandler, akinek paravános bábjátékával is találkozhatnak a nézők a fesztivál alatt.

Illusztráció (Forrás: veszprembalaton2023.hu)

Később a TrappTop Flotta gólyalábasai szórakoztatják a közönséget. Két lisztes képű clown érkezik a térre, akik hozzálátnak, hogy felépítsék az univerzum földi mását: létra, szalag és az égitestek jelképei lesznek az építőanyagok.
17.15 órától pedig Sarkadi Bence "Világjáró marionettek" című műsora következik. A neves marionett-művész 22 éve foglalkozik bábszínházzal, eddig 44 ország többszáz fesztiválján szerepelt egyszemélyes előadásaival.

A Bábművészeti Világtalálkozó június 3-án folytatódik, akkor magyar, észt és ausztrál művészek lépnek fel, június 10-én szintén lesz bábos délelőtt a Dísz téren. Sőt, június 16-18-án, az Egerszeg Fesztivál Takarékon című programsorozat alkalmával is utcai bábszínházi forgatag várja a közönséget. A részletes program a Griff Bábszínház honlapján és Facebook oldalán is elérhető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK