2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szombaton XVI. Göcsej Filmszemle

2020. szeptember 25. péntek, 11:25
Közlemény
Tizenhatodik alkalommal szervezi meg idén a Göcsej Filmszemlét a Zalaegerszegi Televízió. A seregszemle Lovass Tibor, a ZTV volt ügyvezetője és Szalay Annamária, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács néhai elnökének kezdeményezésére indult el 2005-ben. Kezdetben a Zalaegerszegi Televízió stúdiója adott otthont a vetítéseknek, majd a zalaegerszegi Art mozi vált állandó helyszínné.

2015 óta Szalay Annamária emléke előtt tiszteleg az eseménnyel a Zalaegerszegi Televízió. A szemle fődíja Németh János, Kossuth-, és Munkácsy-díjas keramikusművész alkotása.

A Göcsej Filmszemlét idén a Nemzeti Filmintézet támogatásával sikerül megvalósítani. A tőlük kapott forrásnak köszönhetően adnak át komoly pénzdíjakat az egyes kategóriák legjobbjainak - adta hírül közleményében Frauenhoffer Márta, a ZTV ügyvezetője.

A XVI. Göcsej Filmszemlére 93 filmmel neveztek négy kategóriában. A legtöbb pályázat – 36 - dokumentumfilm kategóriában érkezett. Emellett 35 kisjátékfilmet, 13 filmetüdöt és 9 ifjúsági kategóriás filmet tekintett meg a háromtagú zsűri: Koltay Gábor filmrendező, Lovass Tibor, a Göcsej Filmszemle alapítója és Szaknyéri András, a hévízi Fontana Mozi vezetője. 

Az összesen közel 38 órányi filmválogatás sorában a legrövidebb alkotás egy 52 másodperces kisjátékfilm, a leghosszabb egy 2 órás dokumentumfilm. 

A XVI. Göcsej Filmszemlének számos visszatérő alkotója van. 

A legjobb filmeket 2020. szeptember 26-án szombaton láthatja a nagyközönség a zalaegerszegi Art moziban. A vetítés reggel 9 órakor kezdődik. A rendezvényen való részvétel egész nap ingyenes. Az ünnepélyes díjátadó időpontja: 18:00 óra, melyen részt vesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Ezt követően láthatja a közönség a fődíjas alkotást. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK