2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Emléktáblával tisztelegtek a névadó előtt

2021. január 29. péntek, 18:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Teljesen megújult az Ostoros Károly Munkacsarnok, amit 1976. január 29-i átadása után 45 évvel napra pontosan avattak fel. Zalaegerszeg sportéletének egyik ikonikus épülete 615 millió forintos kormányzati támogatásból kapott új és modern külsőt.

Átadták a felújított Ostoros Károly Munkacsarnokot

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, a város újabb szentélye újult meg, ahol, ahogy régen, úgy a jövőben is sok gyermek szeretheti meg a sportot, és válhat sikeres kosarassá, röplabdázóvá és focistává.

Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa azt mondta, a fontossági sorrendben utolérték magukat az elavult épület rekonstrukciójával, amellyel minden igényt kielégítő, felszereltségében is korszerű csarnok létesült a sportolók számára. Az udvarán kialakított közösségi térrel a környezete is megújult, ami így együtt jól illeszkedik a teljes sportkomplexumhoz.

Végh Gábor, Vigh László, Balaicz Zoltán, Dömötörné Ostoros Zsuzsanna, Böjte Sándor Zsolt és Mocnek Mária, a ZTE FC ügyvezetője

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy 2014 óta folyamatosan haladnak előre a városrész fejlesztésével. A ZTE stadion két ütemben újult meg, amit a 2004-es félbe maradt munkálatok után 2017-ben adhattak át. Időközben Végh Gábornak köszönhetően a focicsapat újra bekerült NB I-be. 2019-2020-ban mintegy 400 millió forintos ráfordítással épültek meg a stadion mögötti edző-, valamint erőnléti és atlétikai pályák. Az Ostoros Károly Munkacsarnok felújítása 2020-ban kezdődött meg ugyancsak kormányzati támogatásból, melynek összege 615 millió forintot tett ki. A polgármester kiemelte, a munkacsarnok 1994 decemberében vette fel Ostoros Károly nevét. A rekonstrukció ünnepélyes átadásán hiányosságot pótolnak azzal, hogy az épületen emléktáblát helyeznek el a testnevelő tanár és a kosárlabdasport egyik zalaegerszegi meghonosítója tiszteletére.

Stárics Kornél, a Zalakerámia-ZTE KK ügyvezetője, Bencze Tamás egykori játékos és vezetőedző, Török Róbert, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, 
Kovács László, a kosárlabdacsapat utánpótlás szakág vezetője és Bodrogi Csaba, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó, az U16-os csapat vezetőedzője

Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, egy olyan sportklub kapott megújult épületet, amely Magyarországon egyedüliként verte meg a Manchester United labdarúgócsapatát. Azt hangsúlyozta, ahogy a focicsapat játékának egyfajta stílusa van, úgy Zalaegerszeg városának is. Ez abban nyilvánul meg, hogy mindent igyekeznek felújítani, ami az itt élők életét jobbá teszi.

Végül Ostoros Károly lánya, Dömötörné Ostoros Zsuzsanna lépett a mikrofonhoz. Mint mondta, édesapja azt vallotta, hogy a versenysport minősége iskolai alapokon nyugszik. Ezért is örül annak, hogy környékbeli óvodák és iskolák gyermekei, diákjai is igénybe vehetik a megújult a sportcsarnokot. 

A rendezvény az Ostoros Károly munkásságának emléket állító, Farkas Ferenc szobrászművész által készített bronztábla leleplezésével zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK