2024.04.16., kedd - CsongorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kerékpározás másként

2021. július 08. csütörtök, 18:51
Szerző és fotó: Antal Lívia
Pump track avagy pumpapálya épül Zalaegerszegen, az Alsóerdő város felőli oldalán. Érdekessége, hogy a hullámokkal tűzdelt felületen egyfajta pumpáló mozgással hajtani a kerékpárt, lehetőleg tekerés nélkül. A pumpapálya Zalaegerszegi Bringapark elnevezéssel létesül. Kialakítására 10 millió forintot nyert a Zöld Irány Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Pump track pálya épül Zalaegerszegen

Szilasi Gábor, Balaicz Zoltán, Vigh László és Szabó Zoltán

Balaicz Zoltán a helyszíni bejárás során elmondta, hogy ez a fejlesztés nem része a Top illetve a Modern városok programból megvalósuló Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központnak, mégis szervesen kapcsolódik ahhoz. Mint fogalmazott, a Zöld Irány Egyesület és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület szakmai sikerei is jogosultságot adnak a bringapark létrehozásának, amelyhez 4340 négyzetméter önkormányzati tulajdonú területet biztosít a város az Alsóerdő tövében. Nem csupán a sportág kedvelőinek épül, hanem helyi, országos és nemzetközi versenyek megtartásának szándékával is. Egyúttal újabb turisztika vonzerőt is jelent a város számára.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos utalva a kerékpározás növekvő népszerűségére azt mondta, hiába működik a városban 81 sportegyesület, a sport- és szabadidős tevékenység más formáit is biztosítani kell. Ezt egy megyei jogú városnak úgy kell megtennie, hogy ezzel a környező településeken élők igényeit is kiszolgálja.

Szilasi Gábor, önkormányzati képviselő felidézte, hogy sokan keresték fel azzal, mi lesz ezzel a területtel. A kérdésre a pump track pálya létesítésével született meg a válasz, a kerékpárosok nagy örömére. A városban a kerékpárral való közlekedés is egyre népszerűbb, amit az önkormányzat a meglévő bicikliutak bővítésével és újak létesítésével kíván elősegíteni.

Hasonló lesz a zalaegerszegi is

Szabó Zoltán, a Zöld Irány Egyesület vezetője azt mondta, azon túl, hogy a bringapark rendelkezésre áll majd az érdeklődők számára, helyt ad a két egyesület felnőtt és utánpótlás korú versenyzői edzéseinek is. Mint fogalmazott, rangos versenyeket akarnak ide hozni, ezzel is népszerűsítve a sportágat.

A zalaegerszegi pump track pálya közel fél kilométeres lesz, és akadályként mintegy hatvan hullám tarkítja majd. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK