2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szépkorúak a sportpályán

2018. október 02. kedd, 18:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kosárra dobás, golyójáték (pétanque), kapura rúgás, célba dobás valamint ügyességi sorverseny színesítette a sportvetélkedőt a zalaegerszegi Petőfi-iskolában, amely hatodik alkalommal adott helyet a programnak az idősek hónapja rendezvénysorozat keretében.

A bemelegítést követően Makovecz Tamás igazgató, és önkormányzati képviselő köszöntötte résztvevőket. Felidézte, hogy Zalaegerszeg városa idén hatodik alkalommal rendezi meg októberben az idősek hónapját, melyhez az intézmény minden évben szívesen csatlakozott. A remek és izgalmas sportversenyre idén rekordszámú csapat nevezett, mégpedig 19 nyugdíjas illetve betegegyesület. Többen is lettek volna, de a nevezéseket a határidő után már nem tudták elfogadni, mondta sajnálattal, majd jó versenyzést kívánt a szépkorúaknak.

Dr. Kocsis Gyula, a város idősügyi tanácsának alelnöke szintén örömét fejezte ki a szép számú érdeklődő láttán. Mint mondta, az elkövetkezőkben még számos rendezvény várja a város nyugdíjkorhatárt megélt lakóit, melyek az önkormányzat támogatásában valósulnak meg. Ezek közül is kiemelkedik az immár háromszáz fős hallgatói létszámot felmutató Senior Akadémia.

Nagy öröm, hogy idén is változatos programokon vehetnek részt, válaszolt érdeklődésünkre Berkes Ernőné, a Zalaegerszegi Asztmaklub egyik tagja. Amin csak lehet, azon ott lesznek. A sportnapot még véletlenül sem hagyták volna ki, mert szeretnek mozogni, sportolni, fűzte hozzá. Sportiskola lévén tényleg jó ötlet, hogy az iskola helyet a sportvetélkedőnek, vélekedett Kocsis Szandra 7.b osztályos tanuló. Mint mondta, diáktársaival együtt szívesen segédkeznek a versenyek lebonyolításában.

A szépkorúrak igencsak kitettek magukért az ügyességi feladatok teljesítésében, melyeket az intézmény hat testnevelő tanára ugyancsak nagy lelkesedéssel állított össze illetve vezényelt le.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK