2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Színházban az Aranycsapat

2019. május 10. péntek, 18:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A legendás Aranycsapat sikereinek relikviáit mutatja be a Puskás Intézet vándorkiállítása, mely a napokban nyílt meg a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában.

A tárlat apropója akár az is lehetne, hogy a ZTE ismét felkerült az NB I-be, így fociláz van Zalaegerszegen – fogalmazott a nyitó eseményen Balogh Balázs, a Puskás Intézet vezetője. Persze a kiállítás ötlete ennél azért korábbi.

 Futball-relikviákból nyílt tárlat

A fővárosban 2011-ben jött létre az intézet azzal a céllal, hogy begyűjtse az Aranycsapathoz, illetve annak tagjaihoz tartozó relikviákat, és ezeket a nagyközönség előtt is bemutassa. Ezért indult útjára néhány éve a vándorkiállítás. A becses dokumentumokból és tárgyakból (fotók, kitüntetések, igazolványok, újságcikkek, plakátok, szórólapok) álló kollekció nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is járt már. A távlati cél az, hogy egy sportmúzeumban helyezzék el a „kincseket”, és hogy kutatható is legyen a téma.

A zalaegerszegi kiállításon – melyet Gecse Péter alpolgármester ajánlott az érdeklődők figyelmébe – megelevenedik többek között a híres, 1953-as londoni „évszázad meccse”, de Grosics Gyula, Puskás Ferenc és Buzánszky Jenő néhány személyes tárgyát is megtekinthetjük. Puskás életéről pedig tablók is megemlékeznek.

A kiállítás június 12-ig látogatható.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK