2024.03.02., szombat - LujzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A határon átnyúló kerékpárút-hálózat kialakításáért

2016. szeptember 26. hétfő, 09:40
Szerző: ZalaMédia
A Zala Megyei Önkormányzat a jövőben szeretne rácsatlakozni az EuroVelo13 útvonalra, mellyel egy határon átnyúló kerékpárúthálózat részévé válhatnának a megye érintett szakaszai.

A Zala Megyei Önkormányzat legutóbbi ülésén jóváhagyta a grémium az INTERREG V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, a Zala Megyei Önkormányzat részvételével benyújtott pályázatokat, melyek közül a Guide2Visit elnevezésű, 2 018.741 EUR költségvetésű projektben partnerként vesz részt, a 2 293 423 EUR költségvetésű IronCurtainCycling projektben pedig vezető partneri feladatot vállalt.

Illusztráció

A Guide2Visit című projekt célja a határtérség vidékies, aprófalvas, periférikus területeinek turisztikai kínálatba illesztése egy komplex látogatóirányítási rendszer konkrét elemeinek kialakításával, a térség fizikai átjárhatóságának biztosításával, a közös desztinációt alkotó egyes tájegységek sajátos építészeti, népi hagyományainak és természeti értékeinek megjelenítésével, a pontszerű, elszórtan elhelyezkedő kisebb vonzerők egységes attrakcióvá, komplex termékké fejlesztésének támogatásával.

Az IronCurtainCycling projekt célja egy összefüggő, határon átnyúló kerékpáros desztináció kialakítása az EuroVelo13 útvonalra, mint fő észak-déli irányú tengelyre rácsatlakozó helyi, térségi kerékpározható útvonalak rendszerbe foglalásával, kerékpáros-barát szolgáltatáskör és kiegészítő kínálat létrehozásával, amely kitörési pont lehet a társadalmi, gazdasági szempontból is hátrányosnak számító rurális térségben.

A korábbi évekhez hasonlóan pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Külgazdasági és Külügyminisztérium által az Európai Területi Társulások 2016. évi működési és fejlesztési támogatására kiírt ETT-16 azonosító számú felhívására is. Az így elnyert 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás hozzájárul többek között a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Stratégiai Központja működési feltételeinek biztosításához.

(Forrás: Zala Megyei Önkormányat sajtóköleménye)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK