2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyenesdiási aktív turizmus

2019. február 26. kedd, 18:39
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfalujában mindig történik valami. Így lesz ez a következő időszakban is, hiszen számtalan fejlesztés zajlik. Ezek közül Kovács Judit, a helyi Tourinform iroda vezetője csokorba gyűjtötte az újdonságokat.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület (GYETE) a tavaszi és őszi időszak még vonzóbbá tételéhre az aktív turizmus erősítésére helyezi a hangsúlyt. Ennek keretében sor kerül a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítására, pótlására. A túraútvonalak módosulása miatt aktuálissá vált a térképek megújítása is, melyek tavaszig nyomdába kerülnek. A www.gyenesdias.info.hu weboldalon túratippek, leírások segítik a tervezést. Megújul a település központjában a nagyméretű térképes tájékoztató tábla is, mely szintén részletes túraútvonalakkal, kerékpáros tartalommal, színes fotókkal ad információt a térségben elérhető különleges látnivalókról.

Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával és szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalakat alakítanak és tábláznak ki kerékpáros pihenők létesítésével, illetve a kerékpáros túraútvonalak kitáblázásának hiányosságait is pótolják. Folyamatban van a Nyugat-Balaton bekötése több jelentős kerékpárúttal a nemzetközi vérkeringésbe is, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában az önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően közösségépítő fejlesztésként kültéri fitness pálya létesül „okos” infrastrukturális beruházásokkal; az egykori Talabér-féle vízimalmot felújítják, ahol Festetics Fűszerkert és Herbárium is létesül; továbbá a Piac működését támogató infrastrukturális fejlesztések is megvalósulnak. A családbarát település díjakat nyert, méltán népszerű strandjának fejlesztése is tovább folytatódik.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával a GYETE partnerei fejlesztik szálláshelyüket: a Zöldház Bio Panzió és a Balaton Panzió, illetve újonnan létesülő hotel projekt is kapott anyagi támogatást. A Wellness Hotel Katalin önerős fejlesztésként már márciustól megújult fürdővel, wellness részleggel és szuper csúszdákkal várja vendégeit. A szabadságukat Gyenesdiásra tervezők bőséggel találnak majd érdekes újdonságokat, már a szezonkezdet előtt is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK