2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kistolmács, nagy álmok

2018. június 19. kedd, 07:34
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Örvendetes, hogy a csodálatos, kanyargós utakkal átszelt táj, a kellemes környezet, a zöldellő erdők, a virágzó mezők, a csorgó vízfolyások, a szép tó, a számos szállás-, étkezési-, valamint programlehetőség sokak érdeklődését kelti föl Kistolmácson.

A különösen tiszta levegő, a békés természeti környezet varázsa egyre többeket csábít szeretett településünkre. Már nem csupán a falusi turizmus kedvelt helyszíneként tekintenek a folyamatosan csinosított községünkre, de nemrégiben egy 12 éve minket látogató szolnoki pár jóvoltából már a boldogító igen kimondásának helyszíneként, házasságkötési céllal is számba vették a közjóléti funkciós tavunk partját – mesélte Birkás Zoltán polgármester, aki a megyében ritkaság számba menő programra küldött meghívást.

– Kitűnő időjárási körülmények között rendezhettük meg a XXV. Kistolmácsi Férfinapot. Még 1994-ben, Marton Miklós az akkori polgármesternek javasoltam, hogy a nőnap mintájára tartsuk meg a férfiak ünnepnapját is. A közös ötletünk, kedvező fogadtatásra talált, és attól kezdve, az Ivó, névnapjához legközelebb eső hétvégén egy közösséget összekovácsoló, vidám, kötetlen beszélgetésekkel tarkított, zenés, szórakoztatásról szóló rendezvényt, estebédet tartunk a felnőtt férfiak részére. Már reggel felállítottuk a sörsátrakat, sörpadokat, asztalokat; előkészítettem a bográcsot és a húst a babgulyáshoz. Persze az itt élő nők is a kedvünkben jártak. A képviselő asszonyok néhány hölggyel összefogva köménymagos kiflit sütöttek. A decemberi disznóvágásból maradt hurkát-kolbászt is a lányok-asszonyok sütötték készre.

– Milyen fejlődési pályát szánnak a falunak?

A közlekedési balesetben elhuny motorosok helyi emlékművénél nemrég tartott megemlékezést, majd „pincepörköltes pikniket” a mintegy 1800 tagot számláló Honda Motorosok Baráti Körének mintegy félszáz tagja. Ők most először szerveztek ide találkozót és ők is elégedettséggel szóltak a rendezett helyről, a környékről, a tóról is. Nyertünk 750 ezer forint pályázati támogatást, amelyből a kemping melletti vízelvezető árkot kitisztítjuk, majd építünk fölé egy kis fahidat. Készítünk egy lépcsőt is, hogy az emlékmű és a rendezvénytér között is könnyen, biztonságosan lehessen közlekedni. A külterületi utak rendbetételére, gépek, eszközök beszerzésére 48 millió forint érkezik pályázati forrásból. Fel szeretnénk újítani a ravatalozót is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK