2021.03.05., péntek - Adorján, AdriánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kutyaszépségek a Gébárti-tónál

2018. május 08. kedd, 20:30
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
„Kutyainvázió” volt két napig a Gébárti Termálfaluban, mely otthont adott a Zala Megyei Kynológiai Egyesület által szervezett nemzeti CAC kutyakiállításnak. A szervezők az elmúlt 18 esztendőben szinte minden évben lehetőséget teremtettek hasonló programra, köztük több alkalommal Zalaegerszegen.

A kutyákat ilyenkor minősítik és megválasztják fajtánként és életkoronként a legszebb ebeket is. Több száz kutyus a minitől a nagyon maxiig és lelkes gazdáig sátoroztak a kemping területén, várva, hogy a bírák előtt felvonulhassanak.

Fajtiszta és hobbikutyák, törzskönyvvel vagy anélkül, sőt keverék kutyák is megmutatták magukat. Tenyészszemlét hirdettek számos faj esetében, nemzetközileg elismert bírák részvételével. A minősítés elsősorban a tenyésztőknek fontos, de mint elhangzott, a törzskönyv nélküli kutyák is lehetnek kiválóak. Nemcsak a küllem, de a viselkedést is latba esik ilyenkor. S az arra járó érdeklődőket biztos megdöbbentette, a több száz eb a kutya és ember tömeget, meleget, idegen helyet, jövés-menést, kozmetikázást zokszó, azaz ugatás nélkül, többségében nyugodtan pihenve tűrte. 

Az országosan kiemelkedően jó körülményeket biztosító két napos gébárti CAC-ról remélhetőleg nemcsak a győztesek távoztak elégedettséggel, hiszen élmény látni a kutyák sokféleségét, szépségét, okosságát. S bár a kutyamelegben a hívogató tó ellenére muszáj volt rendezettnek és száraznak maradni, azért végül néhány gazdi a verseny végén engedett a természet hívogató szavának, s kutyája kívánságának. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK