2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Május 23-án nyílik az V. GreenTech szakkiállítás

2024. május 14. kedd, 21:43
Szerző: V.Zs.
Ötödik alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen a GreenTech zöldenergia és fenntarthatóság című szakkiállítást és konferenciát. A kétnapos rendezvény részleteiről sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást Balaicz Zoltán polgármester, Bali Zoltán alpolgármester valamint a szervezők részéről Kovács Károly.

A környezet-és klímavédelem jegyében

Elhangzott: Zalaegerszeg kiemelt témaként kezeli a klíma- és környezetvédelmet. A város klímastratégiája meghatározza a legfontosabb irányokat. A faültetési program az energiahatékonysági beruházások, a környezetkímélő zöld buszok és számos egyéb fejlesztés arról szól, hogy Zalaegerszegnek fontos a klímavédelem. Egy város csak akkor lehet sikeres, ha minden döntésnél szem előtt tartják a környezet védelmét, a zöldenergia használatát és a víz védelmét. Mindehhez pedig kapcsolódik évek óta egy nagyszabású kiállítás és konferencia, ami összerendezi és bemutatja a város törekvéseit. 

2019 őszén még csak egy gondolat volt a GreenTech – hangzott el, 2020-és 21-ben a koronavírus járvány idején viszont már megszervezték a szakkiállítást, igaz még csak 30 kiállítóval. Azóta minden évben nőtt a kiállítók, a szakmai előadók és a látogatók száma. A GreenTech a zöld szakmai rendezvények között tájékozódási pont lett. Idén már 80 kiállító jelentkezett, húsz szakmai, iparági bemutatót láthatnak az érdeklődők. A fő támogató a zalaegerszegi önkormányzat, de kiemelt támogató a Pannon Egyetem is, ahonnan több száz diákot várnak.

A rendezvény május 23-án, csütörtökön 10 órakor kezdődik a ZalaZone fogadóépületében. A program első előadása a fenntartható fejlődésről szól, melyet Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart. Majd a zöld energia előállításáról, tárolásáról prof. dr. Palkovics László az N7 Holding vezérigazgatója beszél. A második napon többek között szó lesz a mesterséges intelligenciáról (Hogyan változtatja meg életünket?), a járműipar jelenéről és jövőjéről, a körforgásos gazdaságról, és a nemzeti hidrogén stratégiáról. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK