2020.08.10., hétfő - L?rincZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Őshonos facsemeték a Parkerdőben

2019. november 20. szerda, 18:11
szerző és fotó: Antal Lívia
Hegyi juhar, dió, kocsányos és tölgy díszíti a zalaegerszegi parkerdőt, ahol 6700 fát ültettek ezekből a fajtákból novemberben. Pontosan annyit, ahány bölcsődés, óvodás és általánosiskolás-korú gyermek van a városi intézményekben.

Gecse Péter alpolgármester, Zrinszki István, Fazekas Györgyi beruházási szakreferens, Balaicz Zoltán és Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens

A Zrinszki Alapítvány kezdeményezésében valósult meg a faültetés, ami a Zalaerdő Zrt. 5. sz. Zalaegerszegi Erdészetének munkatársai szakmai útmutatásával valósítottak meg. Zrinszki István elnök elmondta, a tíz nap alatt az időjárás is velük volt. Napközben sütött, de éjjel esett, ami biztosította a szükséges csapadékot ahhoz, hogy a fák meg tudjanak eredni. Köszönetét fejezte ki Pintér Csaba erdészetigazgatónak, Székely Róbert főerdésznek, Pap Róbert aktivistának, az önkormányzat dolgozóinak, valamint annak a több mint ezer gyermeknek és szüleiknek, akik szintén részt vettek a munkába.  

Balaicz Zoltán polgármester azt mondta, az alapítvány már számos példamutató kezdeményezést valósított meg. Ilyen volt az óvodai játszóterek felújítása, a Mikulás udvar, ahol esztendőről esztendőre megajándékozzák a gyerekeket. Kifejezte elismerését, hogy időt és anyagiakat nem kímélve felkarolták a fásítási programot; nemcsak megvásárolták a fákat, de ki is vették részüket a munkából. A faültetési program folytatódik a városban, több cég és intézmény jelezte már csatlakozási szándékát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK