2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Udvarszépítés a Szent László utcai Óvodában

2024. április 09. kedd, 18:49
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A szülők, az óvodai dolgozók, az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület és a lakoság összefogásával, valamint a zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. támogatásával megszépült a Szent László utcai Óvoda udvara, környezete.

 Virágosítás, fametszés közösségi összefogással

Az óvodával szomszédos épületben van a fent nevezett kulturális egyesület székhelye, a tagság és a szülők között pedig jelentős az átfedés. Ezért jó alkalom volt most mindkét részről, hogy gondját viseljék az udvarnak, ők kezdeményezték a fejlesztést, mondta többek között Biró Veronika, a Belvárosi II. számú Óvoda vezetője, aki szintén aktívan kivette részét a munkából.

De az egész városrészre jellemző az összefogás, így többen segítették a szinte nyárias időben a munkát. Ennek során virágosítás, valamint a fák, bokrok metszése történt. A szülők és az egyesületi tagok hozták az egynyári és az évelő növényeket, a Városgazdálkodás munkatársai pedig a földet és ha kérték, akkor szaktanáccsal is szolgáltak. A virágtartók már adottak voltak, de rájuk fért a megújulás, különösen a csoportszobák előtti erkély részen. 

Galbavy Zoltán településrészi képviselő is ásót ragadott. Közben elmondta, a városrész lakossága közösségépítő és közösségszépítő. Ez utóbbira állandó példa az Orsolya tér díszítése a jelesebb ünnepek alkalmával. Örömmel nyugtázta, az összefogás és a többoldalú támogatás révén most még szebb udvara lesz, az óvodának is.  Az egyébként is zöld környezetű intézmény kivirágzásának az egy (vegyes) csoportba járó 20 kisgyermek örülhet hétfőtől. 

A további parkosítási tervek között szerepel az egykori taposó ösvény és a mellette lévő fűszerkert felújítása. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK