2022.12.01., csütörtök - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új kutyafuttató nyílt a Páterdombon

2019. július 07. vasárnap, 19:01
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A közelmúltban a Páterdombon lakossági kérésekre megvalósult fejlesztésekről számolt be Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője. Így július 3-án kutyafuttatót nyitottak a Holub utcánál, mászófallal bővítették a Kinizsi utcai játszóteret és új parkolóhelyeket alakítottak ki szintén ez utóbbi közterületen.

- A város több részén rendelkezésre áll már kutyafuttató, mely javítja a kutyás és nem kutyatartó közösségek harmonikusabb együttlétét. Ezt a lehetőséget a páterdombiaknak is megkívántuk adni, több megkeresés is érkezett ez ügyben. A választás a Holub és a Baross utca csatlakozásánál lévő zöld területre esett, amely kedvelt sétáltató hely volt eddig is. Most itt 400 négyzetméteres zárt területtel, két paddal és kiegészítő világítással, gyűjtőedénnyel még komfortosabb és szabadabb lehet mindez – mondta beruházásról Gecse Péter a kutyafuttató nyitásakor tartott sajtóbejáráson. A beruházás 1.9 millió forintba került, és a kihasználtság illetve a további igények alapján még eszközökkel fejleszthető lesz a terület. Ahogy szintén az igényeknek megfelelően változhat a bejáraton kifüggesztett nyitvatartási idő is, mely jelenleg a város többi részén elfogadott gyakorlathoz igazodik. 

A képviselő még további fejlesztéseket is megemlített. Így a Kinizsi utca végén lévő játszótér új mászófallal bővült. Szintén a Kinizsi utcában új parkoló helyeket alakítottak ki, illetve a régieket újították meg. Gecse Péter még elmondta, a továbbiakban is várják a lakossági igények jelzését. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK