2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zöld utat kapott a kerékpáros projekt

2017. január 25. szerda, 13:58
Szerző: V.Zs.
A szlovén-magyar határrégió adottságai jó lehetőséget kínálnak a kerékpáros turizmus számára. Több fejlesztés is szolgálta már a kerékpáros kínálat bővítését, de a határtérség egészét lefedő, összefüggő és jelölt útvonalhálózat és erre ráépülő komplex kerékpáros-barát szolgáltatáskör azonban még nem alakult ki.

E hiányt felismerve a Zala Megyei Önkormányzat célja egy összefüggő, határon átnyúló kerékpáros desztináció kialakítása. A szlovén-magyar program  1. prioritására benyújtott projekt hozzá kíván járulni a határ átjárhatóságának javításához, fizikai és tartalmi értelemben egyaránt.  Az a cél, hogy a határvonal,  ne jelentsen akadályt a két schengeni ország között a települések mindennapi illetve turisztikai kapcsolataiban. Emellett cél, hogy létrejöjjön egy olyan egységes határon átnyúló szolgáltatói hálózat, amely képes vonzó, versenyképes program-és szolgáltató-csomagot kínálni. Mindezzel növelhető a térségbe irányuló nemzetközi és belföldi vendégforgalom, növelhető a tartózkodási idő, bővíthető a vendégéjszakák száma.

Illusztráció

Határmetszési pont: Tenke-hegy és Lendva-hegy

A tevékenységek közé tartozik, az EV13 útvonal SI-HU szakaszának, a rácsatlakozó térségi hálózatoknak és a Vasfüggöny emlékpontoknak a kitáblázása. Kerékpáros pihenők, kölcsönzők, kerékpáros-barát szálláshelyek, közös térkép, tematikus utak és turisztikai csomagok létrehozása. A projekt területe főként a szentgotthárdi, őriszentpéteri, lenti és letenyei kistérségek, valamint Lendva, Ljutomer, Verzej, Murska Sobota, Ormoz és Ptuj térségét érinti.

A projekt megvalósításában részt vesz a zalai és a vasi önkormányzat, a Nyugat-Pannon Terület – és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., a NIF Nemzeti Infrastruktúra  Fejlesztő Zrt., a Muraszombati Kulturális, Turisztikai és Sport Intézet, Lendva önkormányzata és a ZRS Bistra Ptuj Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A projekt megvalósítási ideje: 30 hónap.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK