2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Április 15-én indul a Fiatalok Hete

2024. április 10. szerda, 16:22
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Szakmai előadások, vetélkedők, közös főzések és más szórakoztató programok színesítik az idei Fiatalok Hete rendezvénysorozatot. A Zalaegerszegi Városi Diáknapokat és a Zalaegerszegi Egyetemi Napokat magába foglaló eseményre április 15-20 között kerül sor a város több pontján.

  Egy hétig minden a diákokról szól Zalaegerszegen

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a városházán. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: régen külön rendezték meg a középiskolásoknak szóló diáknapokat, és a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak szánt egyetemi napokat. Néhány éve azonban egy nagy eseménysorozattá állt össze a kettő, és egy héten át a fiatalokról szól minden a városban.

Az egyetemi napokat április 15-17 között szervezik meg a hallgatói önkormányzatok (PTE és Pannon Egyetem), ezt követi a középiskolásoknak szóló városi diáknapok, melyre április 16-20 között kerül sor. Az egyetemi programok sorát szakmai előadások, főzőversenyek, „duális délelőtt”, lézer lövészet és lovaglás is színesíti.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a középiskolásoknak szóló rendezvények sorában újdonságként egy egészségügyi problémákról szóló előadássorozatot állítottak össze a Szent Rafael Kórház fiatal orvosai. Természetesen nem marad el a diák-hatalomátvétel sem, melyre április 17-én, 8 órakor került sor. Tasnádi Fanni diákpolgármester többek között elmondta: a hatalomátvételt a hagyományoknak megfelelően a diákparlament ülése, majd az ünnepi díszközgyűlés követi. Több fontos előterjesztést is tárgyalnak, melynek eredményeiről sajtótájékoztatón számolnak majd be.

A városi diáknapokon bűnmegelőzési vetélkedőre is sor kerül, és ismét megrendezik a fizikai és mentális helytállást fejlesztő „Aludj máskor” 24 órás vetélkedőt, melyre hat középiskolás csapat jelentkezett. A megmérettetésnek a Dózsa-iskola tornacsarnoka ad helyet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK