2022.12.03., szombat - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felejthetetlen nyaralás

2019. augusztus 23. péntek, 18:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kárpátaljai magyar gyerekek táborozhattak ismét a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban augusztus 16-a és 24-e között, a Zala Megyei Önkormányzat támogatásával. Az iskolakezdésre élményekkel feltöltődve térhetnek a haza a diákok, akik közül többen először jártak Magyarországon, így Zala megyében.

Kárpátaljai gyerekek a zobori élményparkban

– Örömünkre szolgál, hogy idén ötödik alkalommal szervezhettük meg a kárpátaljai gyerekek táborát, melynek teljes költségét negyedik éve finanszírozza a Zala Megyei Közgyűlés – mondta sajtótájékoztató keretében Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor alapítója. – Mi a helyet, az infrastruktúrát biztosítjuk számukra, és rengeteg élményt a kalandpark adta lehetőségekkel.

– A kormány határon túli többmilliárdos fejlesztési programja mellett  a megyei önkormányzat is nagy figyelmet fordít a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásra – vett át a szót dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke. – A muravidéki magyarsággal már több évtizede működünk együtt, az erdélyi Kovászna és Hargita megyével a Bethlen Gábor alap segítségével ápoljuk a kapcsolatot, szintén közös programokat szervezve. Négy évvel ezelőtt Szabadics Zoltán jelezte, hogy Kárpátaljáról fogadnak ismét gyerekeket. Akkor még háború dúlt országukban. A Zala Megyei Közgyűlés ekkor úgy határozott, hogy saját költségvetési forrásból minden évben 20-30 kárpátaljai gyereket vendégül lát a zombori élményparkban. Ez a kiváló helyszín nem csupán játékra, az önfeledt kikapcsolódásra ad lehetőséget számukra, hanem arra is, hogy megismerkedhessenek az anyaország és Zala megye történelmével, természeti és épített értékeivel. Egy élmény látni a gyerekek vidámságát, bízom benne, hogy jövőre is találkozhatunk.

Dr. Pál Attila, Szabadics Zoltán, Gerlinger Sándor táborvezető és Papp Gabriella

– A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség által érkeztünk ismét a zombori élményparkba. A 21 általános és középiskolás diák Beregszászon, Beregrákoson, Munkácson és Dédán él. Velem együtt két felnőtt kísérte el őket – mondta Papp Gabriella, a Nagyberegi Református Gyülekezet hitoktatója. – Nagyon hálásak vagyunk, hogy felejthetetlen napokat tölthetünk el itt. A gyerekek valóban életre szóló élményeket szerezhettek ez alkalommal is. Felfedezhettük Zala megye szépségét, hiszen többek között ellátogattunk a zalakarosi fürdőbe, a zalaegerszegi AquaCitybe és a skanzenbe, valamint a Kis-Balatonra.

– Először vagyok itt, nagyon szép a táj, de Munkács is, ahol élek. A tábor nagyon érdekes, nagyon sokféle programon vehettünk részt. Minden játékot kipróbáltam, melyek között a hurrikán tetszett a legjobban – válaszolt kérdésünkre Komorniczki Richárd, aki a hatodik osztályt kezdi meg ősszel.

A hetedik osztályba lépő Popovics Zente szintén Munkácsról érkezett a zobori élményparkba, immár harmadik alkalommal.

– Nagyon jól érzem magam a táborban, ahol minden évben van valami új dolog. Ez most idén a balatoni hullámvasút, ami nagyon tetszett – mondta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK