2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fergeteges nyitóműsor a népek táncával

2023. május 10. szerda, 19:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
A hagyományokhoz híven az iskola tanulóinak zenés-táncos bemutatójával vette kezdetét a Dózsa-napok háromnapos rendezvénysorozata, amelyen a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közel 200 diákja vett részt. A nyitóünnepség meglepetésvendége Szűcs Valdó olimpikon gátfutó volt, aki egykor szintén a Dózsát erősítette.

Dózsa-napok: ünnepelt az iskola

A 35. Dózsa-napok megrendezéséhez gratulált Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Mindketten méltatták a rendezvény évről évre való megszervezését, amely az intézményben folyó színvonalas oktató- és nevelőmunka eredményeit tükrözi, és további sikereket kívántak. Pacsa András igazgató azt mondta, a rendezvény azt az üzenetet hordozza, miért jó és miért érdemes dózsásnak lenni. A nyitó műsorra mintegy egy hónapon át nagy lelkesedéssel készültek a diákok. Közel kétszázan, amely az iskola létszámának több mint egyharmadát teszi ki. Ez csak úgy tudott megvalósulni, hogy a felkészítő pedagógusok időt és energiát nem kímélve állították össze a táncos programot, hangsúlyozta az igazgató.

Idén a produkció a népek táncának bemutatása köré fonódott és egy képzeletbeli repülőtéren zajlott. Három diák konferálta be a többek között Athénból, Madridból, illetve Egyiptomból, Írországból, Törökországból, Afrikából és az Amerikai Egyesült Államokból érkező járatokat, melyet követően a fellépő osztályok az adott ország táncait adták elő. A magyar néptánc sem maradt ki a műsorból, melynek zárásaként a dózsások nagybácsija is megérkezett, Szűcs Valdó személyében. Felsorakoztak melléje a produkciókban résztvevő diákok és a felkészítő pedagógusok, akiket vastapssal jutalmazott meg a közönség a műsor végén.

A Dózsa-napokon szintén hagyomány, hogy kiállítás nyílik a grafika-szakkörös diákok munkáiból. Minden egyes kép a gyerekek kreativitásáról, szorgalmáról, önkifejezéséről, saját útjuk kereséséről, a különféle technikák kiváló alkalmazásáról árulkodik, vélekedett Gacsal Gábor rajztanár. Az általa vezetett másik csoport, a tűzzománc szakkör tanulói idén is egy alkotással készültek, amelynek a Bölcsesség elnevezést adták. Ezzel az ilyen mű elkészítése során, időként egy kis sérülés árán, szerzett tapasztalataikat kívánták érzékeltetni. A zománcmozaikot Kajári Attila tankerületi igazgató, valamint ifj. Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője leplezte le.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK