2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fiatalok Hete hatalomátvétellel

2018. április 14. szombat, 12:48
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Jövő héten szinte minden a diákokról szól a városban, hiszen április 16-21 között kerül megrendezésre az immár hagyományos Fiatalok Hete rendezvénysorozat. A részletekről a városházán tartottak sajtótájékoztatót az érintett szervezetek.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az általános- és középiskolásoknak szóló Zalaegerszegi Városi Diáknapok, valamint az egyetemi hallgatóknak szervezett Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) alkotják az immár közös Fiatalok Hete rendezvényt. Az esemény így egyszerre mozgatja meg sokszínű programokkal a városban élő, különböző korú diákokat, akik segítik is egymást a szervezésben.

Változatos programok diákoknak

Az egyetemisták rendezvényeiről a BGE, a PTE és a PE hallgatói önkormányzatának képviselői – Kocsis Gábor, Molnár Renáta és Zalavári Tibor – szóltak. Többek között elhangzott: előadásokon, szakmai bemutatókon, valamint szórakoztató programokon és koncerteken vehetnek részt a hallgatók a hét folyamán. A gerincsebészet aktualitásairól, a stressz negatív hatásairól épp úgy szó esik, mint az automatizált járművek teszteléséről, vagy a bankszektor digitális trendjeiről. A fiatalokat jótékonysági futás, főzőverseny és éjszakába nyúló bulik is várják.

Ami az általános- és középiskolásoknak szóló Városi Diáknapokat illeti, Juhász Előd János diákpolgármester elárulta: a városházán most is sor kerül a hagyományos „hatalomátvételre”, melyet a diákparlament, és az ünnepi diákközgyűlés követ. A programok sorában lesz ezenkívül sportnap, és idén is megrendezik az „Aludj máskor” – 24 órás vetélkedőt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK