2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyermekrajzai nemzetközileg is elismertek

2022. május 19. csütörtök, 21:33
Szerző: Bánfi Kati, Fotó: B.K.
Számos első helyezéssel és különdíjjal rendelkezik, a világ több országában, Japántól Angliáig van kiállítva egy-egy alkotása, nemzetközi pályázatokon indul sikerrel. Képei a varázslatos szépségű, tiszta gyermeki lélek művészien visszaadott lenyomatai. Mindez 7 évesen.

A nemzetközi megmutatkozás után Dianis Szófia Lotte első önálló kiállítására, az újabb lépcsőfokra, Zalaegerszegen került sor, a József Attila Városi Tagkönyvtár „Megmutatom magam” sorozatában.

A nevezett könyvtár gyermekrészlegében a mostani a 148. tárlat, a „Megmutatom magam” sorozat közel 15 éves múltjában és szintén egy első alkalom, mégpedig abban, hogy a bemutatkozó gyermek nem Zala megyei. A Vasegerszegről (Vas megye) érkezett kislány Szombathelyre jár általános iskolába, és az első osztály mellett a sárvári Koncz János Művészeti Iskola képzőművész szakos diákja is.

A tárlatot a család barátja, Tamás Tibor táncpedagógus nyitotta meg és az apuka, Dianis János is beszélt Szofi alkotói tevékenységéről. Ennek eredményeként Japánban, Romániában, Szlovákiában, Angliában, Spanyolországban, Budapesten több helyszínen és Szombathelyen vannak állandóan kiállított munkái. 

A zalaegerszegi önálló kiállítás augusztus végéig látható. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK